Kylian Mbappé
NOS SportAangepast

PSG blijft weigeren 55 miljoen euro aan salaris en bonussen aan Mbappé te betalen

Hij heeft er al vier competitiewedstrijden bij zijn nieuwe club Real Madrid opzitten, maar de Franse stervoetballer Kylian Mbappé leeft nog steeds in onmin met zijn oude werkgever Paris Saint-Germain (PSG) over niet-uitbetaalde bonussen en salaris.

Aan het conflict is nu een volgend hoofdstuk toegevoegd. Volgens het Franse persbureau AFP heeft PSG van de Franse voetbalcompetitie (LFP) de nadrukkelijke opdracht gekregen om 55 miljoen euro aan achterstallige betalingen over te maken naar Mbappé.

Om zijn gelijk te halen en het geld te krijgen, was de naar de Spaanse competitie vertrokken aanvaller al eerder naar de juridische commissie van de LFP gestapt. PSG blijft ondanks het bevel van de LFP weigeren te betalen.

Andere visie

Volgens Mbappé zou het onder meer gaan om onbetaalde bonussen en zijn laatste drie maanden salaris. De leiding van de kampioen van Frankrijk heeft een andere visie. PSG beweert dat de 25-jarige Franse international er in augustus 2023 mee heeft ingestemd om afstand te doen van het bedrag.

De club heeft aan AFP laten weten dat het niet van plan is om de 55 miljoen te betalen. Mbappé, die liefst zeven seizoenen onder contract stond bij de Franse topclub, zal volgens PSG naar de rechter moeten stappen als hij zijn gelijk wil halen.

Mbappé bij PSG in betere tijden

Journalist Jean-Paul Rison, kenner van het Franse voetbal, legt uit dat het conflict teruggaat tot 2022. "Mbappé wilde al langer naar Real Madrid. Om hem voor de club te behouden, hebben ze Mbappé toen voor drie jaar laten bijtekenen. Maar toen vorig jaar duidelijk werd dat hij dat contract niet wilde uitdienen, lieten ze hem niet meegaan met een trip naar Azië", zegt hij in Langs de Lijn En Omstreken.

Volgens Rison is cruciaal wat PSG en Mbappé daarna met elkaar hebben besproken om de boel te sussen en wat er zwart op wit is gezet. "PSG zegt: Mbappé heeft er toen mee ingestemd om van de tekenbonus, een bedrag van 36 miljoen euro, af te zien. Maar daar denkt hij blijkbaar anders over."

Geldwolf

Het andere deel van het bedrag betreft 19 miljoen euro aan niet-betaald salaris. "Toen hij definitief zijn vertrek aankondigde, weigerde PSG zijn salaris nog langer te betalen. Sinds april heeft hij niets meer gehad. Dat vindt de buitenwacht in Frankrijk vooral gek. Niets voor niets kopt de Franse sportkrant L'Équipe: PSG betaalt niet! Het sentiment lijkt bij Mbappé te liggen, eerder dan dat ze hem als geldwolf zien."

Op de vraag of de stervoetballer kans maakt bij de rechter, zegt Rison: "Hij heeft een heel team met specialisten om zich heen die zich misschien nu wel in de handen wrijven, mits ze over bewijzen beschikken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl