Herlings lijkt af te haken in titelstrijd MXGP, Prado en Gajser ruimer op voorsprong

Wereldkampioenschap MXGP verder uit zicht voor Herlings, Prado wint in Turkije

Jeffrey Herlings is in de slotfase van het MXGP-seizoen verder achterop geraakt in de strijd om de wereldtitel. De kampioen van 2018 en 2021 eindigde in de GP van Turkije slechts als zesde.

Herlings herpakte zich na een mindere eerste manche (tiende) enigszins in de tweede manche (derde). Met zijn zesde plek eindigde hij vlak voor landgenoot Glenn Coldenhoff, die zevende werd. Brian Bogers eindigde op de zestiende plek.

Jorge Prado, de nummer twee in de WK-stand, won de Grand Prix van Turkije. Daarmee verkleint de regerend kampioen zijn achterstand in de WK-stand op Tim Gajser, die vandaag na twee manches tweede werd.

De eerste manche werd verrassend gewonnen door de Zwitser Jeremy Seewer, die geen kanshebber is in het wereldkampioenschap.

Jeffrey Herlings in juli

Door zijn prestaties dit weekend heeft Herlings, de nummer drie in het algemeen klassement, de druk niet kunnen opvoeren op Prado en Gajser. De Nederlander heeft nu 857 punten, Prado 896 en Gajser 910.

Dit betekent dat het kampioenschap nog allerminst beslist is. Op 16 september vindt in China de negentiende en voorlaatste Grand Prix van het seizoen plaats, de ontknoping van het wereldkampioenschap is op 29 september in Castilië-La Mancha in Spanje.