Jeffrey Herlings
NOS Sport

Herlings behaalt 150e dagpodium in MXGP-klasse, maar wint niet in Zwitserland

Motorcrosser Jeffrey Herlings is tweede geworden in de Grote Prijs van Zwitserland en heeft daarmee zijn 150e dagpodium uit zijn carrière behaald.

Winnen lukte hem alleen niet in Frauenfeld. De eerste manche in de MXGP-klasse leverde namelijk direct een makkelijke zege op voor klassementsleider Tim Gasjer, die meer dan tien seconden voorsprong bij elkaar reed op de rest van het veld. Herlings kende een matige start en was als vijfde weg. Hij vocht zich naar voren, maar kon niet meer opboksen tegen Gasjer.

De Nederlander kon in de tweede manche meer weerstand bieden, ondanks een nog slechtere start. Herlings lag negende, maar kwam terug naar voren. Na een spannende wedstrijd, waarin verschillende motorcrossers meededen om de zege, was het resultaat alleen hetzelfde. Opnieuw won de Sloveense klassementsleider en werd Herlings tweede.

Omdat Gasjer twee keer won op zondag, heeft hij nu 860 punten in het klassement, de Spanjaard Jorge Prado volgt met 842 punten, Herlings staat derde met 818 punten.

De Wolf wint in MX2

Kay de Wolf heeft op zijn beurt goede zaken gedaan in de MX2. De Nederlander won in Zwitserland en leidt de WK-stand met 831 punten.

De volgende wedstrijd in de MXGP en MX2 is over twee weken in Turkije. De 17-jarige Lotte van Drunen kan daar de wereldtitel behalen in de WMXGP.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl