NOS Voetbal

Koeman: 'Boek bij Oranje dicht voor Bergwijn na transfer naar Saudi-Arabië'

Bondscoach Ronald Koeman is niet van plan om Steven Bergwijn nog voor het Nederlands elftal te selecteren, nu de aanvaller een transfer van Ajax naar het Saudische Al-Ittihad heeft gemaakt.

Op de vraag of het boek bij Oranje voor Bergwijn voor nu dicht is, geeft Koeman een behoorlijk duidelijk antwoord. "In principe wel, ja."

Eerder selecteerde Koeman wel Georginio Wijnaldum die in de sportief laag aangeschreven Saudische competitie speelde. "Ik vind dat je dat niet met elkaar mag vergelijken", zei hij op een persconferentie in aanloop naar de komende Nations League-duels met Bosnië en Herzegovina (7 september in Eindhoven) en Duitsland (10 september in Amsterdam).

"Gini ging die kant op omdat hij problemen had bij Paris Saint-Germain en hij was toen al een stuk ouder. In het geval van Steven spreekt uit deze stap op 26-jarige leeftijd niet dat sportieve ambitie de boventoon voert."

Koeman: 'In principe is het boek dicht voor Bergwijn bij Oranje'

Er was geen overleg in de laatste dagen tussen Bergwijn en Koeman. "Hij had ook wel geweten wat mijn antwoord was geweest, als hij het gevraagd had. Op zijn leeftijd zou ik het persoonlijk niet doen, maar je moet zijn beslissing respecteren."

Bergwijn speelde 35 interlands en maakte daarin acht doelpunten. Op het EK in Duitsland had hij basisplaatsen in de wedstrijden tegen Roemenië (3-0 zege) en Turkije (2-1 zege).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl