Raphina juicht na het scoren van de 4-0

Raphinha met hattrick en twee assists uitblinker bij Barcelona tegen Valladolid (7-0)

Barcelona-aanvaller Raphinha heeft een hoofdrol opgeëist in de met 7-0 gewonnen wedstrijd tegen Real Valladolid. De 27-jarige Braziliaan maakte een hattrick en leverde twee assists.

Dankzij de aanvalsdrift van Raphina kon FC Barcelona na drie 2-1 zeges op rij in de vierde speelronde van het La Liga-seizoen flink aan het doelsaldo werken.

Barcelona is de enige club die nog foutloos is in La Liga. Villarreal zakte van de tweede naar de derde plek, nadat de ploeg opnieuw puntenverlies had geleden. Op bezoek bij Valencia kwam het niet verder dan een gelijkspel (1-1). Atlético Madrid staat nu tweede, na een 1-0 zege bij Athletic Bilbao.

De stand in La Liga na zaterdag 31 augustus

In het olympisch stadion stond de Catalaanse ploeg bij rust met 3-0 voor tegen Valladolid en daar voegde het in de tweede helft nog vier doelpunten aan toe.

Raphinha opende in de twintigste minuut score. De Braziliaan beloonde met een handige loopactie de pass van Pau Cubarsí, die een fijne boogbal afleverde. Vier minuten later zette Robert Lewandowski de thuisploeg op 2-0, waarna Jules Koundé er vlak voor rust 3-0 van maakte.

Raphina viert zijn 4-0 met Robert Lewandowski

In de tweede helft scoorde Raphina binnen acht minuten tweemaal. De 4-0 viel na een flipperkastsituatie in het vijandelijke strafschopgebied, de vijfde treffer maakte hij na een steekpass van Lamine Yamal.

Raphina toonde in de slotfase van de wedstrijd ook oog te hebben voor zijn teamgenoten. Hij gaf de assist op de 6-0 van Dani Olmo en de 7-0 van Ferran Torres.