Endrick

Real Madrid na rust te sterk voor Valladolid, eerste doelpunt 18-jarige Endrick

Real Madrid heeft zijn tweede duel in de nieuwe competitie wel gewonnen. Na de 1-1 op Mallorca werd Real Valladolid in Madrid wel verslagen: 3-0.

De Madrilenen gaven voor rust niets weg, maar creëerden zelf ook opvallend weinig. Zonder de geblesseerde Jude Bellingham kon het offensieve kwartet bestaande uit Vinícius Júnior, Arda Güler, Rodrygo en Kylian Mbappé niet overtuigen.

De ploeg van coach Carlo Ancelotti werd na de doelpuntloze eerste helft zelfs getrakteerd op een licht fluitconcert in het Estadio Santiago Bernabéu.

Kylian Mbappé

Na rust vloog Real Madrid uit de starblokken, al werd een doelpunt van Arda Güler nog voorkomen door doelman Karl Hein. De 1-0 viel even later toch; toen Stanko Juric van Valladolid een hard geschoten vrije trap van Federico Valverde ongelukkig van richting veranderde.

Een opmaat voor een glansrijke tweede helft was het niet. De gasten kregen kansen op 1-1. Pas in de slotfase stelden invallers Brahim Diaz (met een lobje) en Endrick (verdekt schot) de zege veilig. Met een doelpunt in zijn eerste competitiewedstrijd werd de Braziliaan (18 jaar en 35 dagen) de jongste niet-Spaanse doelpuntenmaker ooit voor Real Madrid in La Liga.

Atlético simpel langs Girona

Een kleine tien kilometer verderop won stadsgenoot Atlético later op de avond ook met 3-0. Tegen Girona, waar Daley Blind de hele wedstrijd speelde en Donny van de Beek op de bank bleef, opende Antoine Griezmann voor rust de score. Voor het eerst sinds april 2019 schoot de Fransman raak uit een directe vrije trap.

Die vrije trap werd gegeven na een opmerkelijke actie van keeper Paulo Gazzaniga. De Argentijnse sluitpost kwam ver uit zijn doel maar ging onder een hoge bal door, waarna hij tijdens een achterwaartse sprong buiten de zestien hands maakte. Hij kwam weg met geel.

Paulo Gazzaniga

Na rust ging Gazzaniga ook niet vrijuit toen Marcos Llorrente van buiten de zestien raak schoot (2-0). Nadat de van Chelsea overgekomen Conor Gallagher bij zijn debuut hartelijk was ontvangen door het Madrileense publiek, maakte een andere invaller de derde treffer van de avond. Koke was het eindstation van een counter in blessuretijd.