Kylian Mbappé scoorde bij zijn debuut
NOS Voetbal

Mbappé helpt Real Madrid bij debuut aan Super Cup ten koste van Atalanta

Kylian Mbappé kent een geweldige start bij Real Madrid. De Franse steraanvaller hielp de Madrilenen met de 2-0 aan de Europese Super Cup in Warschau en liet zo Atalanta Bergamo met lege handen achter.

Real Madrid is daarmee de eerste club die de Super Cup zes keer wist te winnen.

Real Madrid neemt de Super Cup in ontvangst

Een hele vakantie was erdoor verpest, grapte Real Madrid-coach Carlo Ancelotti. Nu hij ook de beschikking had over Mbappé was het nog lastiger geworden om te kiezen wie hij in zijn aanvalslinie zou opstellen. Een vakantie lang piekeren zorgde ervoor dat Rodrygo, Mbappé en Vinícius Júnior het woensdagavond voor de Champions League-winnaar mochten doen.

Een aanvalslinie waar je op het eerste oog bang van moet worden als tegenstander, maar daar dacht Europa League-winnaar Atalanta toch echt anders over. De Italianen kenden geen angst en verdedigden uitstekend. Nieuwkomer Isak Hien liet Mbappé maar weinig momenten ontsnappen.

De enige keer dat de Fransman wel de ruimte kreeg, schoot Mbappé tegen het lichaam van de Zweedse Atalanta-verdediger aan.

Twee keer de lat

Doordat Atalanta-trainer Gian Piero Gasperini het organisatorisch goed voor elkaar had, kreeg de ploeg zelf ook mogelijkheden. Marten de Roon, de enige Nederlander die mocht starten (Mitchel Bakker begon op de bank), schoot via het hoofd van Militão op de lat.

Real Madrid trof vlak voor de rust ook de lat via Rodrygo. Dat waren de spaarzame hoogtepuntjes van de eerste helft.

Marten de Roon wordt teruggefloten

Dat Teun Koopmeiners er niet bij was, hij hoopt op een transfer naar Juventus en weigert te trainen, bleek geen al te groot probleem voor de Italianen. Twee andere middenvelders zorgden meteen na rust voor een enorme kans.

De Roon gaf een puntgave bal op Mario Pasalic, die met een kopbal bijna doelman Thibaut Courtois verschalkte. De Belg kon met een uiterste krachtinspanning de openingstreffer voorkomen.

Valverde zet Real op 1-0

Na een uur spelen was het dan toch Real Madrid dat op voorsprong kwam. Jude Bellingham vond Vinícius Júnior. De Braziliaan omspeelde op prachtige wijze enkele Italiaanse verdedigers en kon de bal afleggen op Federico Valverde. De Uruguayaan tikte in een leeg doel binnen.

Ancelotti en Courtois opgetogen over winnen Super Cup: 'Op dit moment het beste team'

Doelman Juan Musso voorkwam vervolgens een minuut later de 2-0 met een goede reflex op een inzet van Vinícius Júnior.

Mbappé slaat toe

Maar de beslissende tweede treffer kwam alsnog.

Bijna 70 minuten lang was Mbappé amper opgevallen in de wedstrijd tegen Atalanta, maar Mbappé zou Mbappé niet zijn als hij toch nog van zich liet horen. Op aangeven van Bellingham tekende hij voor de tweede en beslissende treffer.

Mbappé steekt zijn duimen op na de 2-0

Zo rekende de Fransman af met een voor hem vervelende statistiek. Hij wist voor het eerst te scoren bij zijn debuut. Dat lukte hem bij AS Monaco, PSG en het Franse nationale team namelijk niet.

Daarnaast zorgde hij er zo voor dat hij bij Real Madrid meteen een prijs in handen heeft. Al is dat voor hem niet de belangrijkste. De superster kwam naar Madrid voor de hoofdprijs: het winnen van de Champions League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl