FC Groningen blijft ongeslagen dankzij gelijkmaker Bacuna in Almere

Bekijk de samenvatting van Almere City - FC Groningen

De eerste officiële ontmoeting tussen Almere City FC en FC Groningen is in Almere in een 1-1 gelijkspel geëindigd. De thuisploeg kwam in de eerste helft op voorsprong, maar incasseerde na rust de gelijkmaker.

Het is na drie nederlagen voor Almere het eerste punt dit eredivisieseizoen.

Eredivisiestand na zaterdag 31 december

Eerder deze week deelde FC Groningen aan Almere al een klap uit met het overnemen van Stije Resink, al leverde de transfer de Flevolanders weer een clubrecordbedrag op van meer dan een miljoen euro.

Resink ziet vanaf tribune Almere scoren

Resink stond tegen zijn oude club niet op het veld, maar keek vanaf de tribune toe. Hij zag een sterker Almere in de eerste helft en bij de tweede kans van de thuisploeg was het in de 8ste minuut al raak.

Almere City viert de goal van Baptiste Guillaume

Thomas Robinet controleerde de bal en legde klaar voor Baptiste Guillaume, die naar zijn goede been kapte en scoorde. Het was de eerste eredivisietreffer voor de 29-jarige Belg, overgekomen van En Avant de Guingamp.

Bacuna kopt binnen

Na rust miste Almere de geblesseerd uitgevallen Robinet en kwam Groningen beter voor de dag. Spits Romano Postema kopte op de paal, een inzet van Thom van Bergen ging naast en in de 67ste minuut maakte Leandro Bacuna gelijk. De rechtsback en aanvoerder kopte een voorzet van Marvin Peersman binnen.

Het was al de tweede goal van Bacuna dit seizoen en de verdediger gaf ook al twee assists. Door de 1-1 bleef de naar de eredivisie gepromoveerde club ook in het vierde duel van het seizoen ongeslagen.

Kijk hieronder naar de reacties van Leandro Bacuna, FC Groningen-trainer Dick Lukkien en Almere City-coach Hedwiges Maduro: