Taylor en Brobbey
NOS Voetbal

Europa League: Ajax ontloopt topclubs, Twente tegen Ten Hag, AZ treft Pascal Jansen

Ajax, FC Twente en AZ kennen hun Europa League-tegenstanders. Alle Nederlandse clubs treffen twee Turkse tegenstanders, Twente mag op bezoek bij het Manchester United van Erik ten Hag en AZ speelt uit bij Tottenham Hotspur.

Twente en met name AZ treffen pittige tegenstanders. AZ treft bovendien oud-trainer Pascal Jansen, die tegenwoordig aan het roer staat van Ferencvaros. Ajax lijkt op papier de meest gunstige loting te hebben.

Net als de Champions League krijgt het tweede Europese clubtoernooi een nieuwe opzet, waardoor elke club nu tegen acht verschillende tegenstanders speelt.

Bekijk in het onderstaand uitlegfilmpje hoe de nieuwe opzet eruit ziet in de Champions League. In de Europa League wordt hetzelfde principe gevolgd.

Zo werkt de nieuwe opzet van de Champions League

Het definitieve wedstrijdschema wordt morgen bekendgemaakt.

Tegenstanders Ajax

De tegenstanders van Ajax in de Europa League worden: Slavia Praag (Tsjechië), Lazio (Italië), Maccabi Tel Aviv (Israël), Real Sociedad (Spanje), Galatasaray (Turkije), FK Qarabag (Azerbeidzjan), Besiktas (Turkije) en Rigas FS (Letland).

Daarmee ontlopen de Amsterdammers de zwaarste tegenstanders, hoewel er met onder meer Real Sociedad en Galatasaray (met onder meer oud-Ajacieden Hakim Ziyech en Davinson Sanchez) toch pittige wedstrijden op het programma staan tegen teams uit 'lagere' potten.

Met Rigas FS uit Letland treft Ajax bovendien de op papier zwakste club uit deze Europa League.

De Europa League-loting van Ajax

Tegenstanders AZ

De tegenstanders van AZ in de Europa League worden: AS Roma (Italië), Tottenham Hotspur (Engeland), Fenerbahce (Turkije), Ferencvaros (Hongarije), Galatasaray (Turkije), Ludogorets (Bulgarije), Elfsborg (Zweden) en Athletic Club (Spanje).

Daarmee loot AZ erg zwaar, aangezien AS Roma, Tottenham Hotspur en Athletic Club tot de favorieten voor de eindzege worden gerekend en met Fenerbahce en Galatasaray twee traditionele Turkse topclubs op het programma komen te staan.

Bij Ferencvaros treft AZ zoals gezegd een oude bekende, aangezien de Hongaren worden getraind door voormalig AZ-trainer Pascal Jansen.

De Europa League-loting van AZ

Tegenstanders FC Twente

De tegenstanders van FC Twente in de Europa League worden: Manchester United (Engeland), Lazio (Italië), Fenerbahce (Turkije), Olympiakos (Griekenland), Union Saint-Gilloise (België), Malmö FF (Zweden), Besiktas (Turkije) en OGC Nice (Frankrijk).

De meest aansprekende tegenstander voor Twente is Manchester United, dat wordt getraind door Tukker Erik ten Hag, die als voetballer ook uitkwam voor FC Twente. Verder betekent het duel met Fenerbahce een weerzien met oud-Twente-speler Jayden Oosterwolde en is Union Saint-Gilloise uit Brussel een aantrekkelijke tegenstander met het oog op de reistijd.

De Europa League-loting van FC Twente

De eerste speelronde van de Europa League wordt afgewerkt op 25 en 26 september. De finale van het toernooi wordt gespeeld op 21 mei 2025 in San Mámes, het stadion van Athletic Club in Bilbao.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl