Premier Schoof en minister Heinen van Financiën vorige week bij het Catshuis
NOS Nieuws

Wekdienst 21/08: Kabinet bijeen voor eerste begrotingsraad • Tim Walz officieel kandidaat-vicepresident VS

Goedemorgen! Het kabinet komt vandaag samen in het Catshuis voor de eerste begrotingsraad over de miljoenennota, die op Prinsjesdag wordt gepresenteerd. In de Verenigde Staten houdt kandidaat-vicepresident Tim Walz een toespraak op de Democratische Nationale Conventie.

Eerst het weer: vandaag waait het matig tot vrij krachtig uit het westen. Vooral in het noorden valt een bui en de maxima liggen tussen 19 en 21 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kan je vandaag verwachten?

  • Vandaag komt het kabinet samen in het Catshuis voor de eerste begrotingsraad over de miljoenennota, die op Prinsjesdag wordt gepresenteerd. De ministers onderhandelen over hoe ze de financiële tegenvallers gaan opvangen.
  • In Chicago in de Verenigde Staten is de derde dag van de Democratische Nationale Conventie, waar kandidaat-vicepresident Tim Walz zal spreken. Ook oud-president Bill Clinton behoort vandaag tot de sprekers. Kamala Harris maakt daar donderdag haar benoeming tot kandidaat-president officieel.
  • In de wielerkoers Vuelta eindigt de heuvelachtige etappe van 177 kilometer van Fuente del Maestre naar Sevilla op vlak terrein waarschijnlijk in een massasprint.

Wat heb je gemist?

Vliegtuigbouwer Boeing heeft testvluchten met het toestel 777X tijdelijk gestaakt. Het nieuwe vliegtuig blijkt gebreken te vertonen: in een onderdeel dat de motor met de vleugels verbindt hebben inspecteurs scheuren ontdekt. Het gebrek moet eerst verholpen worden voor er nieuwe testvluchten mogelijk zijn.

Het nieuwe toestel werd jaren geleden al aangekondigd, maar heeft door tegenslagen nog steeds geen vlieglicentie van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA gekregen.

Boeing kampt al langere tijd met problemen, door meerdere technische mankementen kwam de vliegtuigbouwer in zwaar weer te zitten. Er waren meerdere incidenten, bijvoorbeeld met de Boeing 777-200 die kort na het opstijgen een wiel verloor op een vlucht van San Francisco naar Japan.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Treinen reden het afgelopen halfjaar te vaak niet op tijd en ook het aankomende halfjaar verwachten de NS en ProRail problemen op het spoor. Niet alle reizigers hebben er evenveel last van.

Treinen zijn vaak te laat, maar niet alle reizigers hebben daar last van

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl