NOS SportAangepast

Van de Velde en Immers naar halve finales EK beachvolleybal, Luini en Varenhorst stranden

Van de Velde en Immers naar halve finales bij EK beachvolleybal

Beachvolleyballers Steven van de Velde en Matthew Immers hebben zich als enige Nederlandse duo geplaatst voor de halve finales van het Europees kampioenschap in eigen land.

In het Beach Stadium in Scheveningen wonnen de Nederlanders afgetekend van de Tsjechen Jakub Sepka en Jiri Sedlak: 15-21, 12-21.

De 23-jarige Immers en de zeven jaar oudere Van de Velde, die eerder deze maand bij de Olympische Spelen in de achtste finales strandden, maakten vooral het verschil met hun service. Ze sloegen in de openingsset snel een gat van enkele punten en hun voorsprong kwam niet meer in gevaar.

De Tsjechen kwamen in de tweede set op 3-1, maar het Nederlandse koppel herstelde de orde snel met zes punten op rij. Immers en Van de Velde deelden vervolgens vlot de genadeklap uit met twee reeksen van vier punten op rij.

Luid applaus

Van de Velde en Immers, die tijdens de Spelen veel fluitconcerten te verduren kregen vanwege het verleden van Van de Velde, werden op het strand van Scheveningen opnieuw getrakteerd op een luid applaus van het publiek.

Van de Velde en Immers genieten op EK na 'mentale struggle' in Parijs: 'Doet ons goed'

In de halve finales neemt het Nederlandse koppel het zondag op tegen de Letten Martins Plavins en Kristians Fokerots. Zij waren eerder op zaterdag verantwoordelijk voor de uitschakeling van de Nederlanders Leon Luini en Christiaan Varenhorst in de kwartfinales.

Zowel Luini en Varenhorst als de Letten hadden nog geen wedstrijd verloren dit EK, maar op de Arnhemse markt was het verschil groot. Luini en Varenhorst maakten liefst vijftien fouten, terwijl de 39-jarige Plavins en de twintig jaar jongere Fokerots er maar drie maakten. Het duel eindigde in 15-21,10-21.

Bij de vrouwen zijn alle Nederlandse duo's al uitgeschakeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl