Steven Bergwijn
NOS Voetbal

Bergwijn beschikbaar tegen Panathinaikos, Berghuis blijft bij Ajax

Ajax heeft morgen voor de wedstrijd tegen Panathinaikos voor het eerst dit seizoen weer de beschikking over Steven Bergwijn. De aanvaller, die het EK speelde met Oranje en met fysieke klachten terugkwam in Amsterdam, kan in ieder geval wat minuten maken.

Trainer Francesco Farioli vertelde verder dat het met de fitheid van Brian Brobbey en Bertrand Traoré ook de goede kant op gaat. Het lijkt erop dat laatstgenoemde morgen zou kunnen starten.

Ajax verdedigt morgen een 1-0 voorsprong tegen Panathinaikos. Als de Grieken worden verslagen, wacht met het Poolse Jagiellonia Bialystok een laatste horde richting het hoofdtoernooi van de Europa League. Bij een nederlaag tegen Panathinaikos speelt Ajax tegen RC Lens om een plek in de Conference League.

Zware dobber

Farioli vond dat Panathinaikos zich in Athene een hele lastige tegenstander toonde. "Morgen wordt superzwaar. We wisten voor de eerste wedstrijd al wat ze konden, maar dat is alleen maar duidelijker geworden."

Farioli verwacht 'superzwaar' duel met Panathinaikos: 'Veel kwaliteit en fysiek'

Zeker in de tweede helft had Ajax het behoorlijk lastig met Panathinaikos. "Het is een ploeg met veel kwaliteit en veel fysiek. Ze hebben daarbij ook nog goede mensen op de bank, die wat teweeg kunnen brengen. We moeten de wedstrijd beginnen met het idee dat we nog op 0-0 staan."

Berghuis blijft

Steven Berghuis zat naast Farioli op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd van morgen. Hij vertelde dat hij dit seizoen bij Ajax blijft.

"Voor mij is deze transferperiode niet zo spannend", aldus Berghuis. "Ik blijf sowieso ook tot na 2 september (de laatste dag van de Nederlandse transfermarkt, red.) bij Ajax."

Berghuis staat tot medio 2025 onder contract bij Ajax. Bijtekenen is een mogelijkheid. "Ik heb daar eind vorig seizoen met Alex Kroes over gesproken. Die gesprekken worden waarschijnlijk in september weer opgepakt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl