Het Duitse stadje Kröv aan de Moezel
In samenwerking met
Omroep Flevoland
NOS NieuwsAangepast

Tweede lichaam geborgen bij ingestort hotel in Duitsland

Vier dagen na het instorten van het hotel in het Duitse Kröv is een tweede lichaam geborgen. Volgens de politie gaat het om de eigenaar van het hotel. Dinsdagavond kwamen een man en een vrouw om het leven, de vrouw werd woensdag al onder het puin vandaan gehaald.

De bergingsoperatie was niet eenvoudig. Vanwege een groot risico op verdere instorting, moest een groot deel van het pand worden gesloopt voordat de man kon worden bevrijd.

Het hotel in het stadje aan de Moezel stortte uit het niets in. Vrij snel daarna werd duidelijk dat de man en vrouw om het leven waren gekomen.

Nederlanders

Kort daarna meldde de krant Het Urkerland dat drie Nederlanders in het hotel waren op het moment van instorten.

Een 23-jarige vrouw en een 26-jarige man raakten gewond, hun kind van bijna 2 liep wonderwel geen verwondingen op. De vrouw en het kind werden woensdagochtend vroeg al onder het puin vandaan gehaald, de zwaargewonde man werd later die dag ook gered door de hulpdiensten.

Het gezin gaat voorlopig nog niet naar huis. De vader is daar nog niet gezond genoeg voor. De 26-jarige man moet in het ziekenhuis in Trier onder meer nierdialyse ondergaan, zeiden familieleden tegen Omroep Flevoland. Daarnaast heeft hij een gebroken arm en is zijn slokdarm beschadigd.

Crowdfunding

Intussen is er via een inzamelingsactie in Urk meer dan 46.000 euro ingezameld om het gezin naar huis toe te kunnen vliegen zodra de dokters in Duitsland daar toestemming voor geven. Het gezin is niet verzekerd voor een medische helikoptervlucht.

Familie en vrienden zetten een crowdfundpagina op om het geld daarvoor toch bijeen te krijgen. Binnen een paar uur was de benodigde 20.000 euro binnen. Nu er zoveel extra geld binnenkomt, wil het gezin dat gebruiken voor andere medische kosten en spullen die onder het puin in het hotel zijn achtergebleven, meldt Omroep Flevoland vandaag.

Het Duitse Openbaar Ministerie is een overlijdensonderzoek gestart en heeft een deskundige aangesteld om uit te zoeken waardoor de instorting heeft kunnen gebeuren.

Advertentie via Ster.nl