Spanje is na zinderende finale met acht goals en verlenging ook olympisch kampioen

Spanje is op spectaculaire wijze olympisch kampioen voetbal geworden. 'La Roja' won een verrukkelijke finale na verlenging met 5-3 van Frankrijk.

Een kleine maand geleden schreven de Spanjaarden ook al het EK op hun naam, waarmee het een bijzonder succesvolle voetbalzomer is voor het land.

De Fransen, gecoacht door Thierry Henry, kwamen in Parijs op een vroege 1-0 voorsprong: de Spaanse doelman Arnau Tenas liet een schot van Enzo Millot glippen. Zeventien minuten later had Spanje het al helemaal omgedraaid en stond het 1-3.

Fermin López stond twee keer op de goede plek en Álex Baena krulde een vrije trap in het doel. Het duo zat ook in de winnende EK-selectie.

Remontada van de Fransen wordt geremonteerd

'Les Bleus' haalden na rust alles uit de kast en kwamen op 3-3 via Maghnes Akliouche en een late penalty van Jean-Philippe Mateta. De Spanjaard Beñat Turrientes raakte daarna nog de lat.

De twee landen moesten gaan verlengen, waarna Spanje aan het langste eind trok. In de verlenging schonk Sergio Camello zijn land met twee goals het tweede voetbalgoud, na 1992.