Een veldbestormer bij de wedstrijd tussen Marokko en Argentinië

Veldbestormers, ontruiming en afgekeurde goal na 2 uur: Marokko wint absurd duel op Spelen

Het openingsduel tussen Marokko en Argentinië op het olympisch voetbaltoernooi is vandaag geëindigd in complete chaos. Nadat Argentinië er in de zestiende minuut van de blessuretijd nog in was geslaagd gelijk te maken, bestormden Marokkaanse fans het veld in Saint-Étienne.

De wedstrijd werd zo'n twee uur onderbroken en het stadion ontruimd, waarna op basis van videobeelden de gelijkmaker vanwege buitenspel alsnog werd afgekeurd.

Marokko ging er zo uiteindelijk toch nog met de zege vandoor (2-1).

Afgekeurde goal Medina

Marokkaanse supporters betraden het veld nadat Cristian Medina in de 106de minuut van de wedstrijd de 2-2 dacht te hebben gemaakt. In eerste instantie leek dat het einde van de wedstrijd te zijn, maar later bleek dat de wedstrijd gestaakt was en nog zou worden doorgespeeld.

Veldbestormers en afgekeurde goal na 2 uur: enorme chaos op Spelen bij Argentinië-Marokko

Het was niet de eerste keer dat de wedstrijd werd stilgelegd. De vijftien minuten extra tijd kwamen eveneens door Marokkaanse veldbestormers. De organisatie koos ervoor om eerst het stadion te ontruimen, voordat de wedstrijd zou worden hervat.

De staking duurde daardoor bijna twee uur, waarna de spelers terug het veld op kwamen in een leeg stadion. De arbiter werd door de VAR meteen naar het scherm geroepen om te kijken of er in aanloop naar de gelijkmaker sprake was geweest van buitenspel.

Na het bestuderen van de beelden keurde de arbiter het doelpunt af. Zodoende ging er een streep door het doelpunt dat Medina dacht te hebben gemaakt.

• ANP
    Veldbestormer wordt van het veld af begeleid.

Er heerste al de hele wedstrijd een aparte sfeer in het stadion, dat vol zat met Marokkaanse fans. Zij floten massaal over het Argentijnse volkslied heen voor de aftrap, zodat dat amper te horen was.

Marokko kwam via twee goals van Soufiane Rahimi op een 0-2 voorsprong. De Marokkaanse fans juichten toen al uitbundig. In de tweede helft sloeg de sfeer echter om, met de veldbestormingen en staking tot gevolg.

Ondanks dat kan het Marokkaanse elftal terugkijken op een geslaagde eerste groepswedstrijd. Door de afgekeurde goal van Medina wonnen de Atlasleeuwen met 2-1.