NOS Sport

Nederland stijgt naar achtste plaats op medaillespiegel dankzij zwem- en hockeygoud

Dankzij de gouden medailles van Sharon van Rouwendaal en de hockeyers is Nederland gestegen naar de achtste plaats op de medaillespiegel. Nederland is Italië gepasseerd, dat donderdag één gouden zeilmedaille behaalde.

De medaillespiegel na 8 augustus

Voor Nederland kwamen er vijf medailles bij. Naast de twee gouden waren dat ook een zilveren voor baanwielrenster Hetty van de Wouw en twee bronzen: een paar uur voor de derde plek van Femke Bol op de 400 meter horden veroverde ook kitefoilster Annelous Lammerts brons.

Daarmee evenaart Nederland de succesvolste dag van deze Spelen. Afgelopen zaterdag werden ook twee gouden, een zilveren en twee bronzen medailles behaald.

De succesvolste olympische dag in de Nederlandse geschiedenis blijft 28 juli 2021 in Tokio: twee keer goud, drie keer zilver en drie keer brons.

Bekijk hieronder de vijf medailles van donderdag:

Het aantal gouden medailles van Nederland is gestegen naar elf. Het record van de Spelen van Sydney in 2000 - twaalf keer goud - kan vrijdag al worden verbroken als de hockeyvrouwen de finale van China winnen en Harrie Lavreysen of Jeffrey Hoogland het individuele sprinttoernooi wint op de baan.

Het totaal aantal medailles van Sydney (25) is donderdag al geëvenaard. Om het record van Tokio te evenaren zijn nog elf plakken nodig. Drie jaar geleden pakte Nederland in totaal 36 olympische medailles in Japan.

Volg de Olympische Spelen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl