NOS Sport

Team USA met hangen en wurgen langs Servië, Frankrijk tegenstander in basketbalfinale

De Verenigde Staten hebben zich na een razendspannende halve finale geplaatst voor de basketbalfinale op de Olympische Spelen door Servië met 95-91 te verslaan.

Het team vol NBA-sterren kwam al vroeg op achterstand en ging de rust in met een marge van elf punten: 43-54. Team USA, dat bij de vorige vier Spelen het goud veroverde, verdedigde laks en Servië profiteerde.

De Verenigde Staten moesten zich herpakken, maar na het derde kwart was de achterstand zelfs opgelopen tot dertien punten.

In het laatste deel van de wedstrijd gooiden de Amerikanen het roer echter helemaal om. De Serviërs konden plots alleen nog maar toekijken en zagen hoe LeBron James, Stephen Curry en Kevin Durant steeds dichterbij kwamen.

Vasilije Micic en Anthony Davis

Met nog iets minder dan vier minuten te spelen kwam het sterrenensemble via James eindelijk op gelijke hoogte: 84-84. Vervolgens maakte topschutter Curry (36 punten) een driepunter, waarna de VS voor het eerst sinds 15-13 voorstond: 87-86.

De veer was geknapt bij de Serviërs, die hun meerdere moesten erkennen in de NBA-sterren. Uiteindelijk wonnen de Amerikanen met 95-91.

Frankrijk

In de finale treffen de Verenigde Staten Frankrijk, dat in de halve finale met 73-69 van Duitsland won.

De strijd om de gouden medaille is zaterdag, om 21.30 uur. Daar kunnen de Verenigde Staten voor de zeventiende keer goud winnen op de Olympische Spelen.

Bekijk de samenvatting van de halve finale tussen Frankrijk en Duitsland:

Volg de Olympische Spelen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl