NOS Sport

3x3-basketballers maken gehakt van VS en zijn door naar halve finales

3x3-basketballers maken gehakt van de VS en gaan naar halve finales

De Nederlandse 3x3-basketballers hebben zich met een overtuigende zege geplaatst voor de halve finales van de Olympische Spelen.

De Verenigde Staten werden in Parijs met 21-6 opzijgezet en die overwinning was voldoende voor de tweede plek in de poule en daarmee een plek in de halve finales.

In de halve finales speelt Nederland maandag tegen Litouwen, dat in de tussenronde won van Polen. De tussenronde is de ronde waarin de nummers drie tot en met zes een plek in de halve finales af kunnen dwingen.

Nederland oppermachtig

Door de winst van Litouwen op Servië eerder op zondag, had Nederland alle kans om als tweede door te gaan naar de halve finales. Tegen de Amerikanen, die door de liesblessure van voormalig NBA-basketballer Jimmer Fredette nog maar drie fitte spelers hebben en dus niet konden wisselen, kwam Nederland eerst achter met 3-1. Daarna nam Nederland het heft in handen. Halverwege stond het team van vlaggendrager Worthy de Jong met 12-5 voor.

In de resterende vijf minuten liep Nederland, waarin met name Arvin Slagter (3 op 3 tweepunters) en De Jong (11 punten) goed op schot waren, steeds verder weg. Met nog ruim drie minuten op de klok stond het 21-6 en was het klaar. Het land dat als eerste bij de 21 is, wint en anders geldt de uitslag na tien minuten.

Naast Slagter en De Jong kwamen ook Jan Driessen en Dimeo van der Horst in actie voor Oranje.

Volg de Olympische Spelen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl