Dinja van Liere
NOS Sport

Amazone Van Liere grijpt net naast medaille in kür op muziek

Het is Dinja van Liere en haar paard Hermès net niet gelukt een medaille te bemachtigen in de kür op muziek. In de tuinen van Versailles kwam de amazone tot een score van 88,432 procent. Daarmee kwam ze een half procent tekort voor een medaille.

Het goud ging naar Jessica von Bredow-Werndl, die tot een score kwam van 90,093 procent. De Duitse prolongeerde daarmee haar olympische titel uit Tokio. Haar landgenote Isabell Werth pakte met 89,614 het zilver. De Britse Charlotte Fry mocht met 88,971 procent ook het podium op.

Dinja van Liere in de tuinen van Versailles

De tweede Nederlandse in de finale, Emmelie Scholtens, werd elfde. Op haar paard Indian Rock reed ze een foutloze kür en kwam daarbij op een totaal van 81.750 procent.

Puntenrecord

Van Liere zette een nieuw persoonlijk puntenrecord neer en was ondanks het misgrijpen van een podiumplaats lovend over haar paard. "Ik ben zo supertrots op hem."

Ze kijkt ze met een goed gevoel terug op de Spelen. "Hier zijn supergoede ruiters en supergoede paarden. Ik ben alleen maar blij dat ik daar ook bij mag horen. Heel kicken."

Bekijk hier de finale-kürs op muziek

Scholtens deelt dat gevoel: "Het zijn mijn eerste Spelen, dus ik wist niet zo heel goed wat er op me af zou komen. Het is een mega-ervaring, iets wat ik nog nooit heb meegemaakt."

Zowel Van Liere als Scholtens is tevreden over wat ze op de Spelen hebben laten zien. "We hebben gereden voor wat we waard zijn. Voor nu hadden we het niet zo heel veel beter kunnen doen", analyseert Van Liere.

Advertentie via Ster.nl