Hockeyers winnen spectaculair duel met Spanje en ontlopen zo titelfavoriet België

Hockeyers voltooien 'remontada' tegen Spanje

De hockeymannen hebben bij de Olympische Spelen hun laatste groepswedstrijd gewonnen van Spanje. Ze waren al geplaatst voor de kwartfinales en treffen daarin Australië, de ploeg waarvan ze in Tokio verloren bij de laatste acht.

Als Nederland van Spanje had verloren, was Oranje als vierde geëindigd in de groepsfase en zou het titelfavoriet België treffen in de kwartfinales. Die ploeg ontlopen de hockeyers nu.

Het zag er echter niet rooskleurig uit in het begin van de wedstrijd tegen Spanje. De Zuid-Europeanen kwamen op een 0-1 voorsprong na een verdedigende blunder van Justen Blok. Later maakte Spanje zelfs de 0-2.

Vlak voor het einde van de eerste helft schoot Jip Janssen de Nederlandse ploeg terug in de wedstrijd. Hij scoorde uit een strafbal,, waardoor er met een 1-2 achterstand gerust werd.

Nederland beter in de wedstrijd

Na rust ging Oranje erop en erover met treffers van Tjep Hoedemakers en Floris Wortelboer. Hoedemakers tikte uit een knappe aanval ook de 4-2 in. Marc Miralles bracht nog even de spanning, maar na de rake strafcorner van Janssen was de strijd beslist.

Kijk hier naar de reacties van bondscoach Jeroen Delmee en doelpuntenmaker Tjep Hoedemakers na de comeback tegen Spanje.