NOS SportAangepast

Tennissers Schuurs en Koolhof naar halve finale, Haase en Rojer uitgeschakeld

Demi Schuurs en Wesley Koolhof hebben in het gemengd dubbelspel van het olympisch tennistoernooi de halve finales bereikt. Met een spannende supertiebreak won het Nederlandse duo in Parijs op de banen van Roland Garros van de Italianen Andrea Vavassori en Sara Errani: 6-7 (4), 6-3, 11-9.

Later op de dag viel het doek voor Robin Haase en Jean-Julien Rojer. In de tweede ronde van het mannendubbel gingen zijn met 6-3, 6-4 onderuit tegen de Amerikanen Tommy Paul en Taylor Fritz.

Haase en Rojer komen in olympisch toernooi tekort tegen Paul en Fritz

Nederland won ooit één olympische medaille in het gemengd dubbelspel. In 1924 werden Henk Timmer en Kea Bouwman, eveneens in Parijs, derde.

Voor Schuurs en Koolhof want in de halve finale wacht ofwel het Chinese koppel Wang/Zhang ofwel het Australische duo Perez/Ebden. De kwartfinale tussen die teams wordt vanavond gespeeld.

Lang gingen Schuurs en Koolhof gelijk op met hun Italiaanse opponenten. De eerste set moest na een 6-6 stand met een tiebreak worden beslist. Vavassori en Errani waren daarin de betere (4-7).

Nadat de tweede set overtuigend was gewonnen door de Nederlanders (6-3), ging de partij naar een supertiebreak. Ook daar gingen beide duo's nek aan nek: in deze beslissende fase stond het zelfs 9-9.

Na twee fouten van de Italianen konden Schuurs en Koolhof elkaar in de armen vliegen en de overwinning vieren.

Tennissers Schuurs en Koolhof naar halve finale gemengd dubbel
Volg de Olympische Spelen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl