NOS Wielrennen

Olympisch mountainbikester Pieterse debuteert in Tour de France Femmes

Puck Pieterse rijdt Tour de France Femmes: 'Ik ga een tourritje rijden'

Mountainbikester en veldrijdster Puck Pieterse debuteert dit jaar in de Tour de France Femmes. Dat heeft ze zondagavond bekendgemaakt tijdens het NOS-praatprogramma Studio Parijs. Het wordt haar eerste grote ronde op de weg.

Pieterse reed zondag de olympische mountainbikewedstrijd. De 22-jarige renster moest genoegen nemen met een teleurstellende vierde plaats. Ze lag op koers voor de eerste olympische medaille voor Nederland deze Spelen, maar viel door een lekke achterband toch van het podium.

Tijdens de nabeschouwing van de tweede dag van de Olympische Spelen in Studio Parijs zei ze haast tussen neus en lippen door dat ze hierna aan de Tour de France voor vrouwen zal deelnemen. "Ik ga een tourritje rijden, in Nederland, België en Frankrijk. Met een finish op Alpe d'Huez. Daar kijk ik momenteel wel weer naar uit."

Wiebes en Vollering

De 22-jarige wielrenster werd vorig jaar meteen vijfde in Strade Bianche, haar eerste profkoers op de weg. Dit jaar reed ze de ene ereplaats na de andere bijeen in de grote voorjaarskoersen. De Ronde van Vlaanderen, waarin ze zesde werd, was haar laatste wedstrijd voor ze zich ging richten op het mountainbiken.

Haar ploeg Fenix-Deceuninck - de ploeg die bij de mannen gebouwd is rond Mathieu van der Poel - heeft de selectie voor de Tour nog niet bekendgemaakt.

Mountainbikester Pieterse rijdt lek en raakt zilveren medaille kwijt

Andere Nederlandse rensters die de ronde zullen rijden zijn onder anderen titelverdedigster Demi Vollering en Lorena Wiebes (SD Worx-Protime), Marianne Vos, Riejanne Markus en Pieterses generatiegenoot Fem van Empel (Visma-Lease a Bike).

Wiebes, Vos en Vollering rijden eerst op 4 augustus nog de olympische wegrace in Parijs.

De Ronde van Frankrijk start op maandag 12 augustus in Rotterdam. Zondag 18 augustus eindigt de koers met een bergetappe met een aankomst bergop op de Alpe d'Huez.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl