Koningin Maxima en koning Willem-Alexander kijken naar de wedstrijd van mountainbikester Puck Pieterse
NOS SportAangepast

Nederland na twee dagen nog met lege handen op Spelen, eerste keer sinds 28 jaar

Op de tweede 'officiële' dag van de Olympische Spelen van Parijs eindigden de Nederlandse handboogschutters en mountainbikester Puck Pieterse op de ondankbare vierde plek. Ook zwemmer Kamminga, toch een kanshebber voor eremetaal, greep naast een medaille. Nederland staat daardoor nog altijd met lege handen.

De laatste keer dat Nederland na twee dagen nog ontbrak op de medaillespiegel was tijdens de Spelen van 1996 in het Amerikaanse Atlanta.

Atlanta 1996: Nederland pakt pas op dag 3 eerste medailles

Tijdens de zogeheten Centennial Games werden de eerste medailles pas gepakt op dag 3. Toen grepen zwemster Kirsten Vlieghuis en de judoka's Claudia Zwiers en Mark Huizinga een bronzen plak.

5 dagen wachten op medaille in 1988

Acht jaar daarvoor, in Seoel, duurde het nog langer voor er in het Nederlandse kamp iets viel te vieren. In Zuid-Korea moest de ploeg zelfs tot de vijfde dag wachten tot de eerste medaille begroet kon worden. De zwemsters van de 4x100 vrij eindigden toen als tweede.

De kans is aanwezig dat TeamNL in Parijs ook na maandag nog tegen drie hatelijke nullen op het medailleklassement aankijkt. De judoka Julie Beurskens is in de klasse tot 57 kilogram de enige Nederlandse die een individuele medaille zou kunnen winnen.

In teamverband zou het Eventing-team bestaande uit Janneke Boonzaaijer, Sanne de Jong en Raf Kooremans een medaille kunnen pakken, al staan ze bij het ingaan van de laatste dag tiende in het algemeen klassement.

Het was net niet voor de Nederlandse ploeg op dag 2.

Volg de Olympische Spelen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl