NOS Nieuws

Wekdienst 26/7: Olympische Spelen in Parijs van start • Netanyahu naar Trump

Goedemorgen! De Olympische Spelen in Parijs worden vanavond officieel geopend. En de Israëlische premier Netanyahu spreekt in Florida met Donald Trump.

Eerst het weer: de dag begint met buien, op sommige plekken ook onweer. Later wordt het veelal droog en zonnig. Het wordt zo'n 21 tot 24 graden. Zaterdag valt lokaal regen, vanaf zondag is er meer zon en wordt het warmer.

Het weer van vrijdag 26 juli

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Een aantal sporten, zoals voetbal, waren al begonnen, maar vanavond worden de Olympische Spelen in Parijs officieel geopend. In plaats van de gebruikelijke opening in een stadion is dit keer gekozen voor een botenparade op de Seine. De openingsceremonie is vanaf 18.45 uur te volgen op NOS.nl, in de NOS-app, op NPO 1 en NPO Radio 1.
  • De Israëlische premier Netanyahu sluit zijn bezoek aan de Verenigde Staten af in Florida. Daar brengt hij een bezoek aan de Republikeinse presidentskandidaat en oud-president Donald Trump.

Dit is er vannacht gebeurd:

In de Verenigde Staten zijn twee leiders van het Mexicaanse Sinaloa-drugskartel opgepakt. Het gaat om Ismael 'El Mayo' Zambada, de baas van het kartel, en de zoon van zijn voorganger Joaquín Guzmán, beter bekend als 'El Chapo'.

De aanhouding van de twee was in El Paso, Texas, kort nadat ze met een privévliegtuig waren geland. Dat heeft de Amerikaanse minister van Justitie Garland bekendgemaakt. Beiden worden verdacht van grootschalige drugssmokkel naar de VS.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

De Spelen worden in Parijs gehouden, maar ook op 15.000 kilometer van de hoofdstad wordt een deel van de Spelen gehouden. Op Tahiti wordt het onderdeel surfen afgewerkt. Correspondent Meike Wijers nam er een kijkje.

Surfen in het olympisch paradijs, op 15.000 kilometer van Parijs

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl