Andy Murray
NOS Sport

Tweevoudig olympisch kampioen Murray beëindigt loopbaan na Spelen

Andy Murray stopt met tennissen na de Olympische Spelen in Parijs. Dat heeft de Britse tennisser dinsdagochtend bekendgemaakt op X.

"Aangekomen in Parijs voor mijn laatste tennistoernooi ooit", aldus de 37-jarige Murray. De voormalig nummer één van de wereld zegt enorm trots te zijn dat hij nog een laatste keer mag uitkomen voor Groot-Brittannië.

Het olympische tennistoernooi start komende zaterdag. Murray doet mee aan zowel het enkel- als dubbelspel. Het worden zijn vijfde Spelen.

Twee keer goud

Murray won twee keer een gouden medaille op de Olympische Spelen van Londen in 2012 en die van 2016 in Rio. Ook won hij drie grand slams, tweemaal Wimbledon (2013 en 2016) en eenmaal de US Open (2012).

Hij verloor ook vaak finales. Tussen 2010 en 2016 stond hij vijf keer in de eindstrijd van de Australian Open en al die partijen verloor hij. Ook op Roland Garros, Wimbledon en de US Open verloor hij een keer een finale.

De Schot kampte de afgelopen jaren met aanhoudend blessureleed. Begin juli werd hij nog geopereerd aan een cyste in zijn ruggenwervel. Sinds 2018 kwam hij nooit verder dan de derde ronde op een grandslam en zakte af naar de 121ste plek op de wereldranglijst.

Begin deze maand nam hij al afscheid van Wimbledon op een uitverkocht Centre Court. Samen met zijn broer Jamie verloor hij in de eerste ronde van het dubbelspel. Na afloop werden beelden getoond van de tennisser. Spelers als Roger Federer en Rafael Nadal bedankten hem voor zijn carrière.

Volg de Olympische Spelen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl