Jonas Vingegaard na de afsluitende tijdrit in Nice
NOS Wielrennen

Vingegaard definitief niet naar Vuelta: 'Nog nooit zo moe geweest na een ronde'

Jonas Vingegaard heeft bevestigd dat hij dit jaar niet meedoet aan de Ronde van Spanje. De 27-jarige Deen, die zondag de tweede plaats in de Tour de France veiligstelde, zegt dat hij te moe is.

"Ik ben moe, ik denk niet dat ik ooit eerder zo moe ben geweest na een grote ronde. Eerlijk gezegd ben ik uitgeput", zei de renner van Visma-Lease a Bike. "Natuurlijk wil ik terugkomen en opnieuw winnen. Maar ik denk dat ik nu wat rust nodig heb."

De Vuelta a España wordt verreden van 17 augustus tot en met 3 september.

Vingegaard voor de laatste etappe in de Tour de France

Vingegaard kwam begin april zwaar ten val in de Ronde van Baskenland, waarna hij bijna twee weken in het ziekenhuis verbleef. Dat hij überhaupt aan de start stond bij de Tour, noemde Vingegaard "al een overwinning op zich."

"Het is een behoorlijke reis geweest, want het is nog maar 3,5 maand geleden dat ik de ergste crash uit mijn carrière heb gehad, waarbij ik bijna elk bot in de rechterbovenhoek van mijn lichaam heb gebroken en beide longen heb doorboord."

Zwanger

Dat Vingegaard de Vuelta zou rijden, was al twijfelachtig, omdat zijn vrouw zwanger is en in de periode van de wielerronde in Spanje is uitgerekend. Na de laatste Tour-etappe zondag zei Vingegaard dat Clásica San Sebastián en de Ronde van Polen zijn volgende koersen zijn.

Visma-Lease a Bike reist naar alle waarschijnlijkheid met Sepp Kuss en Cian Uijtdebroeks als kopmannen af naar Spanje voor de laatste grote ronde van het wielerjaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl