Van Gerwen speelde niet zo goed als tegen Littler, maar won wel
NOS Sport

Van Gerwen naar kwartfinales World Matchplay door stroeve zege op Cullen

Darter Michael van Gerwen is door naar de kwartfinales van de World Matchplay. De nummer twee van de wereld won in Blackpool in de achtste finales van de Engelsman Joe Cullen: 11-8.

'Mighty Mike' had in de eerste ronde al Luke Littler uitgeschakeld, de verliezend WK-finalist en winnaar van de Premier League. Tegen Cullen haalde de Brabander een minder hoog niveau met een gemiddelde van net boven de 95 punten per drie pijlen, maar hij won wel.

Van Gerwen speelt in de kwartfinale tegen de Engelsman Andrew Gilding, die versloeg de Pool Krzysztof Ratajski met 11-7.

Zwak begin

Van Gerwen begon tegen Cullen met gooien, maar startte niet sterk. Hij moest drie breakkansen op dubbel zestien toestaan. Die liet Cullen onbenut en dus pakte de Nederlander wel zijn eigen leg.

Daarna begon Van Gerwen iets beter te scoren en liep hij vrij eenvoudig uit naar 3-0.

Cullen vocht zich terug in de wedstrijd, kwam terug tot 3-4, maar kon telkens niet op gelijke hoogte komen met Van Gerwen, die van 7-4 naar 8-5 ging.

Nog even spannend

In de daaropvolgende leg wist de Nederlander opnieuw de leg van Cullen te pakken en zo liep hij uit naar 9-5. Maar, mede omdat de nummer vijftien van de ranking zijn allereerste 180 van de wedstrijd gooide, kwam de Brit terug tot 9-6.

Bij 9-7 begon Van Gerwen met een score van 46 en Cullen met 180. Het was de aanleiding voor een nieuwe break van Cullen: 9-8. Daarna herpakte de drievoudig wereldkampioen zich: 10-8.

Van Gerwen had moeite om het af te maken, maar omdat Cullen kansen bleef missen en Van Gerwen zijn eerste matchdart erin gooide ging de Nederlander naar de kwartfinales.

Rob Cross speelde ijzersterk tegen Ryan Searle

Rob Cross, de nummer zes van de wereldranglijst, versloeg met een gemiddelde van 107 per beurt Ryan Searle. De voormalig wereldkampioen klopte Searle met 11-6.

Voor Van Gerwen is dit voorlopig zijn laatste toernooi. Hij ondergaat na de World Matchplay een zware kaakoperatie en hoopt tijdens de Players Championships van 21 en 22 augustus weer terug te zijn.

Van Gerwen is de enige Nederlander die nog in het toernooi zit. Gian van Veen verloor in de eerste ronde al van Rob Cross, Danny Noppert van James Wade en Raymond van Barneveld van Jonny Clayton.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl