Müller op het EK in Duitsland
NOS Voetbal

Müller stopt bij Duitse nationale elftal, na 131 duels en 45 goals

Thomas Müller heeft zijn laatste wedstrijd voor Duitsland gespeeld. De 34-jarige voetballer stopt als international van de Duitse nationale ploeg. De verloren kwartfinale van Spanje (2-1 na verlenging) was zijn afscheidsduel.

Müller voetbalde 131 wedstrijden voor Duitsland en maakte daarin 45 goals. In 2014 veroverde hij met Duitsland de wereldtitel.

De aanvaller nam sinds 2010 deel aan vier WK's en vier EK's. Op een EK scoorde Müller nooit, maar op WK's maakte hij wel tien doelpunten.

"Toen ik veertien jaar geleden mijn debuut maakte voor het nationale team had ik niet kunnen dromen van wat erna zou komen. Grote overwinningen en bittere nederlagen. Tegen en met de grootste spelers ter wereld. Het heeft me altijd trots gemaakt om voor mijn land uit te komen. Alle fans, bedankt", zegt Müller in een afscheidsvideo op sociale media.

"Ik duim voor het team op weg naar het WK van 2026. Dat doe ik niet meer als voetballer, maar als fan", sluit de Duitser af.

Debuteren en stoppen met Kroos

Müller debuteerde in de nationale ploeg in maart 2010, tijdens een vriendschappelijk duel met Argentinië. Na ruim een uur werd hij gewisseld en maakte Toni Kroos (34) zijn debuut. Kroos kondigde voor het EK aan dat hij na het toernooi zou stoppen als voetballer.

Na uitschakeling op het EK moet Duitsland het voortaan doen zonder de twee ervaren dertigers. Kroos is helemaal gestopt met voetballen, Müller speelt nog een jaar bij zijn club Bayern München, waar hij al zijn hele profcarrière voetbalt en nog een contract heeft tot de zomer van 2025.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl