Door het hoge water staan de steigers en paden in de haven onder water
In samenwerking met
Oost
NOS Nieuws

Boten in jachthaven Ommen onbereikbaar door hoogwater

De hoge waterstanden in de rivier De Vecht leiden sinds gisteren tot problemen bij een jachthaven in Ommen. Door de vele regen van de afgelopen dagen is het waterpeil in de rivier flink gestegen, waardoor boten in de jachthaven onbereikbaar zijn geworden.

De aanlegsteigers en de paden bij de haven staan onder water, waardoor mensen niet makkelijk van en naar hun boot kunnen. Volgens de regionale omroep Oost moeten mensen door het water lopen om hun boot te bereiken of een roeiboot gebruiken.

Daarnaast is de stroming in de rivier momenteel te sterk om te varen. De schepen zijn vanwege de veiligheid aan elkaar vastgeknoopt.

Sluizen gestremd

Vanwege het hoge water in de rivier zijn ook de sluizen tusen Ommen en de Haandrik sinds gisteren getremd. "Door de hoge waterstanden kan de veiligheid bij het schutten van de sluizen niet worden gegarandeerd", meldt het waterschap De Vechtstromen.

Het dichthouden van de sluizen is tijdelijk. Naar verwachting zal het waterpeil in de Vecht in de loop van de middag weer dalen tot een normaal niveau.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl