NOS Nieuws

Wekdienst 13/7: Maakt Trump running mate bekend? • Tour de Pyreneeën in

Goedemorgen! De running mate van Donald Trump is nog altijd niet bekend. Mogelijk zegt hij vandaag wie het wordt. En de Tour trekt de Pyreneeën in.

Eerst het weer:

De dag start bewolkt en verspreid komt het tot buien. In het noorden kan het van tijd tot tijd stevig doorregenen. 's Middags wordt het van het zuiden uit op steeds meer plaatsen droog en krijgt de zon meer ruimte. De westenwind is matig en aan zee vrij krachtig of krachtig. Het kwik stijgt naar 16 tot 19 graden, maar de doorstaande wind maakt het voor het gevoel kouder. In de avond klaart het breeduit op, in het noorden valt een enkele bui.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Donald Trump maakt op een campagnebijeenkomst in Pennsylvania mogelijk zijn running mate bekend. Een paar namen worden vaak genoemd: Doug Burgum, Marco Rubio en James David Vance.
  • Om 15.00 uur begint de finale van het vrouwentoernooi op Wimbledon. Het is voor Barbora Krejcikova uit Tsjechië en Jasmine Paolini uit Italië allebei de eerste keer dat ze tot de finale zijn doorgedrongen.
  • En de Tour gaat de Pyreneeën in. De veertiende etappe voert over de Tourmalet en eindigt op de Pla d'Adet, een klim van meer dan 10 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,9 procent.

Dit is er vannacht gebeurd:

De aanklacht tegen de Amerikaanse acteur Alec Baldwin voor doodslag is door de rechter verworpen. Dat betekent dat het proces tegen hem voortijdig eindigt. De rechter heeft de aanklacht verworpen omdat de politie en aanklagers bewijsmateriaal hebben achtergehouden dat ontlastend zou zijn voor de acteur. Het zou gaan om bewijs over de gebruikte munitie.

De acteur stond terecht voor de dood van cameravrouw Halyna Hutchins op de set van de westernfilm Rust. In oktober 2021 kreeg Baldwin een revolver in zijn handen tijdens de repetitie. Het wapen ging af en een kogel raakte de 42-jarige cameravrouw, die later overleed.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Lieke Klaver heeft twee weken voor de Olympische Spelen haar persoonlijk record op de 400 meter flink verbeterd. De 25-jarige atlete liep bij Diamond Leaguewedstrijden in Monaco de volle ronde in 49,64 seconden, zeventien honderdsten onder haar vorige toptijd.

Klaver loopt persoonlijk record op de 400 meter in Monaco

Fijne zaterdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl