NOS Voetbal

United bevestigt: Van Nistelrooij en Hake nieuwe assistenten Ten Hag

Het hing al enige tijd in de lucht, maar Ruud van Nistelrooij en René Hake zijn officieel toegevoegd aan de technische staf van Manchester United. Dat meldt de club op sociale media.

De Nederlanders worden beiden assistent van hoofdtrainer Erik ten Hag en hebben een contract tot 2026 getekend.

René Hake en Ruud van Nistelrooij

Ten Hag zegt op de clubkanalen verguld te zijn met de komst van het tweetal. "Ze voegen een schat aan ervaring, kennis en nieuwe energie toe aan de staf. Het is nu een goed moment om de coachingstaf te verversen en verder te bouwen op onze prestaties in de afgelopen twee jaar."

Van Nistelrooij is allesbehalve onbekend bij United. Hij was tussen 2001 en 2006 als speler actief voor de Mancunians en beleefde in die tijd veel successen. Van Nistelrooij maakte in deze periode 150 goals en won met de club de landstitel en meerdere bekers.

Ruud van Nistelrooij, Van The Man (2006)

Na het beëindigen van zijn spelersloopbaan was Van Nistelrooij assistent-trainer bij het Nederlands elftal en later hoofdcoach van Jong PSV en het eerste elftal van PSV. Daar vertrok hij aan het einde van het seizoen 2022/23 vanwege een meningsverschil met het bestuur.

Dan Ashworth, de sportief directeur van Manchester United, is enthousiast over Van Nistelrooij. "In het bijzonder is het speciaal om Ruud te verwelkomen na alle successen die hij hier als speler vierde", zegt hij op de clubwebsite.

Topprestatie Hake

Hake en Ten Hag kennen elkaar van een gezamenlijk dienstverband bij FC Twente tussen 2006 en 2009. Daarna was Hake hoofdtrainer van onder meer FC Twente, FC Utrecht en Go Ahead Eagles. Met die laatste club zette hij afgelopen seizoen een topprestatie neer door de play-offs om Europees voetbal te winnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl