Manchester United-manager Erik ten Hag met de FA Cup
NOS Voetbal

UEFA geeft Ten Hags Manchester United groen licht voor Europa League

Manchester City en Manchester United kunnen komend seizoen gewoon deelnemen aan de Europese toernooien, waarvoor ze zich geplaatst hebben. Er dreigde een kink in de kabel te komen omdat de eigenaren van beide clubs ook andere clubs bezitten die op hetzelfde Europese podium actief zullen zijn.

City Football Group is eigenaar van City en het Spaanse Girona, terwijl het Britse chemiebedrijf Ineos zowel United als het Franse Nice in handen heeft. De reglementen van de UEFA verbieden dat clubs met dezelfde eigenaar aan dezelfde competitie deelnemen.

Engels kampioen Manchester City komt net als Girona uit in de Champions League. Manchester United, winnaar van de FA Cup, en Nice hebben een ticket voor de Europa League veroverd.

Aanpassingen

Dankzij 'significante aanpassingen', zoals de Europese voetbalbond het uitdrukt, die 'de invloed en beslissingsmacht van de investeerders substantieel beperken' zijn de eventuele belangenverstrengelingen weggewerkt. Bovendien zijn de aandelen tijdelijk overgedragen aan een onafhankelijke beheerder.

Verder is afgesproken geen spelers van elkaar over te nemen tussen juli van dit jaar en september 2025. Dat heeft voor Manchester United tot consequentie dat de begeerde Franse verdediger Jean-Clair Todibo van Nice niet gecontracteerd kan worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl