NOS VoetbalAangepast

Groot deel Oranje terug in Nederland, anderen vanuit Wolfsburg op vakantie

Groot deel Oranjeselectie landt op Schiphol en vertrekt per bus

Het grootste gedeelte van de selectie en staf van het Nederlands elftal is terug in Nederland, nadat het gisteravond in Dortmund tegen Engeland de EK-finale net was misgelopen. Om 14.00 uur landde het Oranje-vliegtuig op Schiphol.

Bondscoach Ronald Koeman en zijn staf en spelers hadden sinds 11 juni Wolfsburg als uitvalsbasis. Precies een maand later werd er afscheid genomen van het basiskamp.

Bekijk hier het vertrek vanaf Wolfsburg:

Auf Wiedersehen Wolfsburg: Oranje-selectie vertrekt na verloren halve finale EK

De internationals van Oranje gingen niet gezamenlijk terug naar Nederland, sommigen kozen vanaf Wolfsburg een andere vlucht. Het grootste deel van de spelers waaiert uit voor vakanties, om zich daarna weer te melden bij hun clubs.

Na de landing, rond 14.00 uur op Schiphol Oost, werden de spelers en staf in twee bussen van het vliegveld gereden.

Ronald Koeman plaatste vandaag een dankwoord op X:

Oranje werd gisteravond in de halve finale van het Europees kampioenschap uitgeschakeld na een late treffer van Engeland. In Dortmund kreeg de ploeg van Koeman in 90ste minuut de beslissende treffer om de oren (1-2).

Over ongeveer twee maanden komt de groep weer bij elkaar. Dan staan twee thuiswedstrijden op het programma in de Nations League, tegen Bosnië en Herzegovina (7 september) en tegen Duitsland (10 september).

In het spoor van Oranje #14: de EK-droom is voorbij, in de laatste minuut

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl