NOS VoetbalAangepast

Met finalebal en extra pers traint voltallige Oranje-selectie voor halve finale

Oranje-staf test nieuwe EK-bal bij laatste training voor Engeland

Onder een stralende en flink warme zon heeft het Nederlands elftal dinsdagmiddag in Wolfsburg een laatste training afgewerkt voor de halve finale van het EK morgen tegen Engeland (21.00 uur). Bij een temperatuur van 30 graden had bondscoach Ronald Koeman alle 26 selectiespelers tot zijn beschikking.

Later vandaag reist Oranje met de trein naar Dortmund, waar de halve finale gespeeld wordt.

Tijdens het eerste kwartier van de training, die open was voor pers, maakte Koeman een kort praatje met Matthijs de Ligt en Daley Blind alvorens de spelers zich klaarmaakten voor de warming-up.

Verder waren er weinig zaken die opvielen op het veld, maar daarbuiten des te meer. Het is flink te merken dat het EK in de eindfase zit, omdat er steeds meer journalisten en cameraploegen zijn om het Nederlands elftal te volgen.

Waar in het begin vooral de Nederlandse pers aanwezig was bij Oranje, begint het Nederlands elftal meer en meer interessant te worden voor de internationale media.

  • NOS
    De toegestroomde pers bij de training van Oranje
  • NOS
    De toegestroomde pers bij de training van Oranje
  • NOS
    De toegestroomde pers bij de training van Oranje

Vandaag waren er niet alleen verslaggevers uit Engeland, maar ook uit Spanje, Frankrijk en Duitsland. Er was ook een afvaardiging uit China om de training van Oranje te verslaan.

Nieuwe bal voor halve finales en finale

Tijdens de training maakten de spelers van Oranje gebruik van een nieuwe bal. De Fussballliebe-finalebal wordt gebruikt bij de halve finales van vandaag en morgen en bij de finale op zondag.

  • UEFA
    De Fussballliebe finalebal
  • UEFA
    De Fussballliebe finalebal

"Ter ere van gastland Duitsland zijn de prominente zwarte vormen op de bal, geaccentueerd met levendige randen, rondingen en stippen in het zwart, rood en goud. Daarnaast is de witte basis vervangen door opvallend zilver", vertelt de UEFA over de aanpassingen aan de toernooibal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl