Britt Weerman
NOS Sport

Hoogspringtitel Weerman na lang blessureleed, vierde NK-goud Van Klinken met discus

Britt Weerman heeft met een geslaagde poging over 1,91 meter voor de derde keer de nationale titel veroverd bij het hoogspringen. De eerder deze maand 21 jaar geworden atlete bleef Glenka Antonia (1,87) en Sofie Dokter (1,85) in Hengelo voor.

Weerman keerde afgelopen mei terug van een langdurige knieblessure, die haar vorig jaar de WK atletiek in Boedapest kostte. In het Poolse Chorzow ging ze over 1,90 meter heen en dat was één centimeter te weinig voor een startbewijs voor de EK van begin deze maand in Rome.

De Olympische Spelen komen ook net te vroeg voor de springveer uit Assen, die vorig jaar maart tijdens de EK indooratletiek in Istanbul verraste met zilver dankzij een sprong van 1,96 meter.

Jorinde van Klinken

Jorinde van Klinken werd voor de vierde keer Nederlands kampioene discuswerpen. De winnares van zilver op de afgelopen EK in Rome kwam in Hengelo tot een afstand van 64,17 meter. Daarmee klopte ze Alida van Daalen, die 63,54 meter noteerde, maar nipt.

De 24-jarige Van Klinken, die in 2020, 2021 en 2023 ook de beste was met de discus, eindigde vrijdag al als tweede bij het kogelstoten, achter Jessica Schilder. Dat was dezelfde uitslag als tijdens de Europese kampioenschappen van eerder deze maand.

Peeters profiteert opnieuw

Cathelijn Peeters mag zich voor het vijfde opeenvolgende jaar nationaal kampioene op de 400 meter horden noemen. De 27-jarige Brabantse had echter, net als bij de vorige NK's, geen concurrentie van wereldkampioene Femke Bol.

Cathelijn Peeters

Bol komt in Hengelo uit op de 200 meter en plaatste zich met de snelste tijd van de dag (23,14) voor de finale van zondag.

Bij de mannen veroverde Nick Smidt eveneens zijn vijfde nationale titel op de 400 meter horden. De 27-jarige Smidt, sinds een jaar in het bezit van het nationaal record (48,36), zegevierde in 49,42.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl