Kylian Mbappé met het masker dat zijn gebroken neus moet beschermen.
NOS Voetbal

Twee goals, twee assists: Mbappé blinkt uit in oefenduel met Duitse jeugdploeg

Tegen het Nederlands elftal wilde de Franse bondscoach Didier Deschamps geen risico met hem nemen. En de kans bestaat dat hij op het EK ook in het laatste groepsduel met Polen zijn gebroken neus zal kunnen sparen.

Maar dat weerhield Kylian Mbappé er in Duitsland niet van om daags na het treffen met Oranje het veld op te stappen voor een oefenwedstrijd met de beloften van FC Paderborn.

Zestig minuten

Daarin liet Mbappé zien dat er met zijn vorm niets mis is. Tegen de onder-19 van de club uit de tweede Bundesliga was hij goed voor twee goals en twee assists. Beelden zijn er niet van het duel dat achter gesloten deuren gespeeld werd. De uitslag is evenmin bekend.

Net als eerder na het groepsduel met Oostenrijk liet Deschamps zijn reservespelers een dag later twee keer een half uur oefenen tegen de Duitse jeugd. Een week geleden stal Bradley Barcola de show met een prachtige dribbel, nu was dat Mbappé.

Kylian Mbappé was goed voor twee goal en twee assists in het oefenduel met de Franse reservespelers.

De aanvaller, die na het EK aansluit bij zijn nieuwe club Real Madrid, deed de volle zestig minuten mee.

Onderonsjes

Mbappé brak zijn neus in de slotfase van het duel met Oostenrijk, toen hij in een kopduel hard tegen de schouder van Kevin Danso botste. Donderdag verscheen Mbappé voor het eerst op de training met een beschermend masker.

Hij nam wel plaats op de bank tegen Oranje en nam na afloop alle tijd voor een onderonsje met bondscoach Ronald Koeman, Memphis Depay en oud-ploeggenoten Xavi Simons en Georginio Wijnaldum. De laatste ruilde zelfs zijn shirt met Mbappé.

Ook Oranje-bondscoach Ronald Koeman informeert na het duel met Frankrijk bij Kylian Mbappé naar zijn herstel.

Bondscoach Deschamps hield hem uit voorzorg langs de kant tegen Oranje, maar gaf later aan dat zijn sterspeler had kunnen spelen als de belangen groter waren geweest. Dinsdag sluit Frankrijk de groepsfase af tegen Polen.

Volg het EK voetbal 2024

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl