Anna van der Breggen wint in 2021 voor de zevende keer op rij de Waalse Pijl
NOS Wielrennen

Van der Breggen keert in 2025 als profrenster terug in het peloton

Anna van der Breggen stapt weer op de fiets. Vanaf 1 januari 2025 keert de voormalig olympisch en wereldkampioene, 34 jaar inmiddels, als profrenster terug in het peloton. Dat vertellen bronnen aan de NOS.

Van der Breggen zal dat doen bij SD Worx-Protime, het team waarvoor ze al fietste voordat ze een punt achter haar actieve loopbaan zette en waar ze sinds 2022 ploegleider is.

Eind 2021 zei ze nog "heel opgelucht" te zijn met het besluit te stoppen. "Het is oké nu. Het is tijd voor iets nieuws."

Afscheidsjaar Van der Breggen: 'Ik heb heel veel plezier in nieuwe dingen doen'

Van der Breggen won veel in haar loopbaan: onder meer een olympische titel in Rio de Janeiro in 2016, drie wereldtitels, vier keer de Giro d'Italia en liefst zeven keer de Waalse Pijl.

Ze kroop in 2022 als ploegleider achter het stuur bij haar ploeg SD Worx en deed dat niet onverdienstelijk. De formatie bleef winnen, vorig jaar meer dan ooit zelfs. Mede ook dankzij Demi Vollering, de klassementsvrouw die als haar opvolgster werd gezien.

Gravelwedstrijd

Toch borg Van der Breggen, die haar besluit later vandaag zal toelichten bij een persmoment in Apeldoorn, haar racefiets nooit helemaal op.

Ze hield haar conditie op peil en kon recent op trainingskampen nog opvallend goed mee met de huidige generatie. Ze werd in mei zelfs tweede in de Spaanse gravelwedstrijd Traka, waarbij ze enkele rensters van haar ploeg achter zich liet.

Ze keert terug op het moment dat Vollering de ploeg per 1 januari juist gaat verlaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl