NOS Nieuws

Wekdienst 18/6: Poetin naar Pyongyang • Koning opent tentoonstelling

Goedemorgen! De Russische president Vladimir Poetin reist naar Noord-Korea. Het is zeer zeldzaam dat buitenlandse leiders een bezoek brengen aan de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un. En koning Willem-Alexander opent een tentoonstelling in Amsterdam.

Eerst het weer: in het noorden schijnt 's ochtends nog even de zon, maar daarna is het weer klaar. Over het hele land is het gedurende de dag bewolkt en trekken er her en der buien over het land. In Limburg kan er ook wat onweer komen. Het wordt zo'n 19 tot 21 graden.

Het weer van dinsdag 18 juni 2024

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Russische president Poetin brengt een bezoek aan Noord-Korea. In 2000 was hij voor het eerst (en laatst) in Pyongyang. Toen was de vader van de huidige dictator Kim Jong-un nog aan de macht.
  • Het EK voetbal gaat door met twee wedstrijden. Turkije speelt om 18.00 uur tegen Georgië en Portugal en Tsjechië ontmoeten elkaar om 21.00 uur.
  • Koning Willem-Alexander opent de Kandinksy-tentoonstelling in het H'ART Museum in Amsterdam. In de tentoonstelling zijn meer dan zestig werken te zien van de Russische kunstenaar. Voor de tentoonstelling werkte het museum samen met het Centre Pompidou in Parijs.

Dit is vannacht gebeurd:

Nederland geeft dit jaar vermoedelijk meer dan 2 procent van het bruto binnenlands product (bbp) uit aan defensie, blijkt uit nieuwe cijfers van de NAVO. Lange tijd voldeed ons land niet aan deze norm van het bondgenootschap.

Van de 32 NAVO-landen zijn er naast Nederland 22 die waarschijnlijk aan de 2 procent komen. Het is voor het eerst dat zoveel landen de NAVO-norm halen, zei secretaris-generaal Jens Stoltenberg maandag in een toespraak in Washington.

In februari was de verwachting dat 18 NAVO-landen de norm zouden halen. Nederland viel hier toen nog buiten, maar het vertrekkende kabinet trok dit voorjaar extra geld uit om wel aan de 2 procent te komen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Alle beoogde vicepremiers zijn op bezoek geweest bij de informateur en beoogd minister-president Schoof. Agema (PVV) ging na afloop ook in op de kwestie rondom partijgenoot Faber:

Ook beoogd vicepremier Agema op bezoek bij Schoof: 'Bijzonder moment'

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl