NOS Sport

De Minaur domineert finale in Rosmalen en verslaat Korda

De Minaur in finale veel sterker dan Korda en zegeviert in Rosmalen

Alex de Minaur heeft het Libéma Open gewonnen. De als eerste geplaatste Australiër was in de finale van het grastoernooi met 6-2, 6-4 te sterk voor Sebastian Korda.

Het was eenrichtingsverkeer in Rosmalen. De Minaur was vanaf moment één de betere en zette Korda constant onder druk. Hij won de eerste set dan ook met overmacht.

Korda herpakte zich in de tweede set en maakte het lastig voor De Minaur om de wedstrijd in het slot te gooien. De Australiër moest zich vier keer naar een matchpoint slaan, maar kon zich uiteindelijk toch de winnaar noemen in Rosmalen.

De 25-jarige De Minaur speelde voor de vijftiende keer om de hoofdprijs en de Australiër veroverde z'n achtste titel. Titelverdediger en thuisfavoriet Tallon Griekspoor miste de finale nadat hij in de halve finale werd uitgeschakeld door Korda.

Na afloop sprak winnaar van een 'zenuwslopende' wedstrijd: "Ik bleef kalm en denk dat ik de hele week goed heb gespeeld. Al helemaal vandaag met de wind, dat is nooit makkelijk op het gras. Ik ben heel blij dat ik heb gewonnen."

De Minaur wint 'zenuwslopende' finale van Libéma Open

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl