Adam Yates en João Almeida beslutien dat de winst van de zevende etappe naar Yates gaat
NOS Wielrennen

Klassementsleider Yates wint vierde etappe in Zwitserland, Aranburu in België

De zevende etappe van de Ronde van Zwitserland is gewonnen door Adam Yates. In een gemoedelijk een-tweetje vlak voor de streep met UAE Emirates-ploeggenoot João Almeida besloten de renners dat Yates de winst mocht pakken.

Ook donderdag won Yates en vrijdag Almeida. Wilco Kelderman (Team Visma - Lease a Bike) belandde vandaag net buiten het podium met de vierde plaats.

Johannes Staune-Mittet (Visma-Lease a Bike) was de beste van acht vroege vluchters. De Noor durfde het aan om zo'n 60 kilometer voor de finish te ontsnappen. Hij reed lange tijd op kop, maar werd in de slotklim van 7,9 kilometer ingehaald. Met nog vier kilometer te gaan, pakte Felix Gall de koppositie, maar die hield dit slechts twee kilometer vol.

Tegen de krachtpatsers Yates en Almeida was niemand opgewassen.

Aranburu zegeviert in België

Alex Aranburu won de lastige vierde etappe van de Ronde van België. De Spanjaard was in de 177 kilometer lange koninginnenrit de sterkste op de steile Muur van Durbuy.

De Noor Soren Waerenskjold behield de leiding in het klassement.

Eindelijk weer een overwinning voor de Spanjaard Alex Aranburu

Met 2.750 hoogtemeters moest er in België flink wat geklommen worden. Het peloton moest vijf keer vier bergen over. Met onder meer de Côte de Petit Somme was het een uitdagende rit.

In de finale sloeg Mathias Vacek een gat. Lorenzo Rota, Jenno Berckmoes en Joseph Blackmore sloten aan en het peloton had zijn handen vol aan de vier.

Door het werk van Uno-X werd het kwartet in de slotkilometer dan toch bijgehaald, waarop Aranburu net te snel was voor de Fransman Pierre Gautherat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl