Demi Vollering slaat toe in de eerste etappe van de Ronde van Zwitserland
NOS Wielrennen

Vollering imponeert richting Spelen: winst in openingsetappe Zwitserland

Met de vorm van Demi Vollering zit het wel goed. Ruim een maand voor de Spelen slaat de Nederlandse wielrenster toe in de eerste etappe van de Ronde van Zwitserland. Ze imponeerde en kwam solo aan de finish in Villars-sur-Ollon.

De etappe van ongeveer 59 kilometer lang ging direct van start met een flinke klim van acht kilometer. De laatste vier kilometer hadden een stijgingspercentage van gemiddeld 8,8 procent.

Elise Chabbey (Canyon/SRAM Racing) besloot vroeg aan te vallen en had aan de voet van de laatste klim (7,3 kilometer á 8,1 procent) nog drie minuten voorsprong.

Die voorsprong werd snel kleiner toen Mischa Bredewold, teamgenote van Vollering bij SD Worx, wat harder op de pedalen begon te trappen.

Op zoek naar Chabbey

Op zo'n vier kilometer van de streep gingen de Italiaanse Gaia Realini en Demi Vollering op zoek naar de Zwitserse Chabbey en vonden haar op 1,3 kilometer van de streep.

Vollering had daarna maar één versnelling nodig om de Italiaanse van zich af te schudden en kwam 22 seconden eerder over de streep.

De Ronde van Zwitserland duurt vier dagen, zondag staat er een tijdrit op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl