Ten Hag in extase na de gewonnen bekerfinale
NOS Voetbal

'Ten Hag mag blijven als coach van Manchester United'

Erik ten Hag blijft aan als coach van Manchester United. Dat melden Britse media, waaronder de BBC. De laatste weken was er sprake van een mogelijk ontslag, maar na een uitgebreide evaluatie van het seizoen zou toch besloten zijn om de Nederlander te behouden.

Het huidige contract van Ten Hag, die dit seizoen de FA Cup won met United, loopt nog tot juni 2025, met een optie om het contract daarna een jaar te verlengen. De twee partijen zouden intussen zelfs al om de tafel zitten om dat tot stand te brengen.

Het tweede seizoen van de trainer was zeer wisselvallig. Manchester United eindigde slechts op een achtste plaats in de Premier League, maar won wel de FA Cup. Ten Hag kreeg te maken met veel blessures en zei na de gewonnen bekerfinale stellig dat hij "ergens anders prijzen gaat winnen" als United hem niet meer wilde.

Gesprekken met Tuchel

Manchester United voerde wel nog oriënterende gesprekken met andere trainers, onder wie ex-Bayern München-trainer Thomas Tuchel. Hij koos er om onbekende redenen voor om de onderhandelingen stop te zetten. Ook de huidige trainer van het Engelse voetbalelftal, Gareth Southgate, is volgens de BBC benaderd.

Ten Hag en de club hebben volgens The Athletic deze dinsdag samen gezeten voor een overleg, waarin Manchester United heeft gezegd door te willen met de 54-jarige trainer uit Haaksbergen. Om een signaal af te geven aan de buitenwereld, willen ze zijn contract dus zelfs verlengen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl