NOS Nieuws

Wekdienst 11/6: Politiebureaus dicht voor publiek • Ter Apel krijgt maximumboete van 1,5 miljoen

Goedemorgen! Vandaag gaan de politiebureaus met een publieksfunctie 24 uur dicht en waarschijnlijk haalt het COA het maximale boetebedrag van 1,5 miljoen euro aan dwangsommen voor de gemeente Westerwolde.

Eerst het weer: vandaag trekken opnieuw buien over, met kans op hagel en onweer. Tussendoor schijnt de zon, maar met 14 tot 16 graden blijft het vrij fris.

Weer 11.6

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Politiebureaus met een publieksfunctie sluiten 24 uur de deuren. De politiebonden voeren hiermee actie voor een structureel vroegpensioen. Als de sluiting niet leidt tot het resultaat dat de bonden wensen, dan wordt over een week herhaald. In de praktijk betekent het dat burgers geen aangifte kunnen doen of documenten kunnen afgeven.
  • Waarschijnlijk wordt het maximale boetebedrag aan dwangsommen van 1,5 miljoen euro van het COA aan de gemeente Westerwolde gehaald. Al maanden slapen er meer dan de afgesproken 2000 mensen in Ter Apel. Daarom volgde bijna dagelijks een dwangsom van 15.000 euro. Het COA moet blijven betalen totdat het maximum van 1,5 miljoen euro is bereikt.
  • De rechtbank in Den Haag doet om 13.00 uur uitspraak in de strafzaak tegen Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren (36). Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden een werkstraf van 200 uur tegen de politicus van Forum voor Democratie voor twee gevallen van opruiing.
  • Het Nederlands elftal vertrekt naar Duitsland voor het EK voetbal. Om 18.00 uur traint de ploeg van bondscoach Ronald Koeman voor het eerst in het AOK Stadion in Wolfsburg.

Dit is er vannacht gebeurd:

Gisteravond was er vreugde en verdriet voor het Nederlands elftal. De uitzwaaiwedstrijd werd glansrijk gewonnen, maar er is ook blessureleed. In Rotterdam won Oranje met 4-0 van IJsland, dat niet geplaatst is voor het Europees Kampioenschap in Duitsland, dat over vier dagen begint. Xavi Simons scoorde in de wedstrijd zijn eerste interlandgoal, daarnaast was het raak voor Van Dijk, Malen en Weghorst.

De dompers kwamen voor en na de wedstrijd. Middenvelder Teun Koopmeiners raakte geblesseerd bij een schot tijdens de warming-up. Het is de vraag of hij nog meegaat naar Duitsland. Na de wedstrijd werd bekend dat Frenkie de Jong in ieder geval niet voldoende is hersteld van een enkelblessure om het toernooi mee te spelen. Afgelopen week deed hij nog wel mee aan de groepstraining, maar de Barcelona-middenvelder blijkt de komende drie weken nog niet fit genoeg.

Nederland speelt zondag de eerste wedstrijd op het EK, tegen Polen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn op werkbezoek in de Verenigde Staten. Vandaag bezoeken ze de stad Savannah in de staat Georgia. Gisteren gingen ze naar naar de Patchwerk Recording Studios, waar ook artiesten als Tupac Shakur, Beyoncé en Outkast albums hebben opgenomen. Daar ontmoetten ze de Nederlandse rapper Frenna.

Koninklijk paar aan de knoppen van de draaitafel in hiphopstudio Atlanta

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl