Zorgen bij Polen: Lewandowski valt geblesseerd uit in laatste oefenduel voor EK

De Poolse spits Robert Lewandowski is geblesseerd uitgevallen in de vriendschappelijke interland in Warschau tegen Turkije. Eerder in de wedstrijd viel ook de andere Poolse aanvaller Karol Swiderski met een blessure uit.

Polen ziet na Milik ook Lewandowski en Swiderski geblesseerd uitvallen

Voorin wordt de spoeling dun bij Polen, waar Arek Milik ook al langs de kant zit met een knieblessure, hij mist het EK sowieso.

De Poolse bondscoach Michal Probierz denkt dat Robert Lewandowski er tegen het Nederlands elftal gewoon bij is zondag. "Robert heeft een lichte blessure. Karol Swiderski heeft zijn enkel verstuikt. Over een paar dagen zouden ze moeten kunnen spelen", zei Probierz op de persconferentie.

Harde wedstrijd

Buiten de blessures om is Polen goed bezig aan de EK-voorbereiding. Vrijdag werd er gewonnen van Oekraïne en maandag won Polen met 2-1 van Turkije.

Het 'vriendschappelijke' duel was soms behoorlijk stevig

In de twaalfde minuut maakte de jonge spits Swiderski de 1-0, na een assist van Lewandowski. Swiderski landde vervolgens verkeerd bij het juichen en moest het veld geblesseerd verlaten. Niet lang daarna verloor de ploeg dus ook Lewandowski.

Polen moest vervolgens knokken voor de overwinning. De Turken kwamen beter in de wedstrijd en zetten hoog druk op de Polen. Het leverde de Turken een doelpunt op. Na slecht uitverdedigen bemachtigde invaller Barış Alper Yılmaz de bal, waarna hij scoorde.

Polen heeft het zwaar

De Turken kwamen steeds beter in de wedstrijd en zette hoog druk op de Polen. Het leverde de Turken zelfs een doelpunt op. Na slecht uitverdedigen bemachtigde invaller Barış Alper Yılmaz de bal, waarna hij scoorde.

Na de 1-1 kregen de Turken nog een uitgelezen kans op de 1-2. Doelman Wojciech Szczęsny kwam ver uit zijn doel om mee te verdedigen, maar verloor de bal. Vanaf de zijlijn stuurde Kerem Aktürkoğlu de bal vervolgens op de lat, waardoor de Polen met de schrik vrij kwamen.

Het schudde de Polen wakker, waarna er een slotoffensief op gang kwam. Krzysztof Piątek miste in de 87ste minuut nog een enorme kans, maar drie minuten later scoorde Nicola Zalewski wel: 2-1.

Antonin Barak viert zijn goal

Eerder op de avond speelde EK-deelnemer Tsjechië een vriendschappelijke wedstrijd tegen Noord-Macedonië. Na een uur kwam de wedstrijd op gang. Patrick Schick benutte namens de Tsjechen een penalty en schoot de 1-0 binnen. De Noord-Macedoniërs antwoorden snel, in de 65ste minuut maakte Isnik Alimi de 1-1.

Het bleef daarna lang gelijk, maar in de laatste minuut van de blessuretijd maakte de Tsjechische Invaller Antonín Barák de 2-1.

De Tsjechen speelden zonder de geblesseerde FC Twente-middenvelder Michal Sadílek. Hij raakte geblesseerd toen hij met een driewielerkart een berg afdaalde.