NOS Voetbal

Heerenveen-verdediger Bochniewicz niet in definitieve EK-selectie Polen

Pawel Bochniewicz gaat niet met Polen naar het EK in Duitsland. De 28-jarige verdediger van SC Heerenveen behoort tot de laatste drie afvallers in de selectie van bondscoach Michal Probierz.

Polen is volgende week zondag 16 juni de eerste tegenstander van het Nederlands elftal op het EK.

Ook Arkadiusz Milik ontbreekt in de definitieve selectie van Polen. De voormalige spits van Ajax raakte vrijdag geblesseerd in een gewonnen oefenduel met Oekraïne (3-1). De derde afvaller is de vierde doelman: Mateusz Kochalski.

Dapper

De NOS sprak Bochniewicz gisteren na het oefenduel, nog voordat de verdediger te horen kreeg dat hij niet naar het EK gaat. "We speelden een goede wedstrijd. We zetten hoog druk en waren gevaarlijk met corners en vrije trappen."

"We zijn dapper en gaan naar het EK om elke wedstrijd te winnen. Natuurlijk hebben we respect voor iedereen. Nederland en andere landen hebben goede spelers. Maar we gaan elke wedstrijd voor drie punten", aldus Bochniewicz.

De absolute sterspeler van Polen is Robert Lewandowski van FC Barcelona. Ook oud-Feyenoorder Sebastian Szymanski zit bij de selectie.

Polen oefent maandag nog tegen Turkije.

Volg het EK voetbal 2024

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl