NOS Sport

Nederlandse cricketers verliezen tweede WK-wedstrijd nipt van Zuid-Afrika

Cricketers Oranje laten grootmacht Zuid-Afrika zweten, maar verliezen nipt

De Nederlandse cricketers hebben bij hun tweede wedstrijd op het WK T20 in de Verenigde Staten en West-Indies net niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen Zuid-Afrika.

De ploeg van bondscoach Ryan Cook kwam in New York in de eerste inning niet verder dan 103 runs, waarna Zuid-Afrika het Nederlandse totaal voor het verlies van 6 wickets passeerde.

Eerder dit toernooi boekte Oranje wel een zege op Nepal.

Angstgegner

Nederland is de angstgegner van Zuid-Afrika, een van de toplanden in het cricket: op de WK's van 2022 en 2023 wist Oranje te winnen.

Sybrand Engelbrecht

Een nieuwe stunt zat er echter niet in. Oranje begon matig aan bat. Het was vooral aan Sybrand Engelbrecht, die verantwoordelijk was voor 40 van de in totaal 103 Nederlandse runs, te danken dat Nederland niet geheel kansloos was.

De Nederlandse bowlers gingen daarentegen geweldig van start en brachten de spanning met vier snelle wickets weer terug. Maar mede door de sterk spelende ervaren Zuid-Afrikaan David Miller trok Oranje aan het kortste eind.

Aan Nederlandse zijde waren de uitblinkers Vivian Kingma en Logan van Beek.

Nederland zit dit WK in de groep met Sri Lanka, Bangladesh, Nepal en Zuid-Afrika. De beste twee gaan door naar de tweede groepsfase en een plek bij de laatste acht van het toernooi. Dat is niet onmogelijk: Oranje won het afgelopen jaar van alle vier de landen al een keer.

De finale van het WK is op 29 juni op Barbados. Favorieten voor het goud zijn India, titelhouder Engeland en Australië. Tegen die cricketreuzen kan Nederland normaal gesproken niet op. Nederland heeft een wonder nodig om mee te doen voor de prijzen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl