NOS Nieuws

Wekdienst 7/6: Hoger beroep kruisboogschutter • DNB presenteert voorjaarsraming

Goedemorgen! De Almelose kruisboogschutter Kenzo. K. hoort vandaag zijn straf en de Nederlandsche Bank presenteert de economische cijfers van Nederland.

Eerst het weer: vandaag zijn er wolkenvelden en zonnige perioden. Lokaal is er kans op een bui. Het wordt tussen de 16 tot lokaal 20 graden. Ook de komende dagen blijft het vrij koel juniweer.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het gerechtshof doet vandaag uitspraak in het hoger beroep van de zaak tegen de Almelose kruisboogschutter Kenzo K; het OM heeft heeft 22 jaar cel met tbs geëist tegen de man voor het doodsteken van twee vrouwen en twee moordpogingen met een kruisboog. Zijn advocaat wil dat hij enkel tbs krijgt.
  • De Nederlandsche Bank (DNB) presenteert de voorjaarsraming. Daarmee maakt de DNB voorspellingen bekend voor de Nederlandse economie voor de komende jaren.
  • De koninklijke familie houdt vandaag de halfjaarlijkse fotosessie. De zomereditie is met koning Willem Alexander en koningin Máxima en hun drie dochters op huis Ten Bosch in Den Haag.
  • Landen die meedoen aan het EK voetbal in Duitsland hebben nog tot en met vandaag om hun definitieve selecties met 26 spelers door te geven. Daarna zijn enkel nog aanpassingen mogelijk bij blessures. Het EK begint over exact een week.

Dit is er vannacht gebeurd:

GroenLinks-PvdA en de PVV zijn de grootste partijen geworden bij de Europese verkiezingen. GroenLinks-PvdA lijkt acht zetels te halen, één minder dan in 2019. De PVV is de grote winnaar en stevent af op zeven zetels, zes meer dan na de vorige verkiezingen.

Dat blijkt uit de definitieve exitpoll van onderzoeksbureau Ipsos I&O, in opdracht van de NOS. Er zijn geen grote verschuivingen in vergelijking met de voorlopige exitpoll van bij het sluiten van de stembureaus om 21.00 uur.

Bekijk in de onderstaande interactieve tool meer statistieken uit het onderzoek van Ipsos I&O:

Ander nieuws uit de nacht:

  • Amerikaanse veteraan (102) overlijdt onderweg naar D-Day-herdenking: een Amerikaanse veteraan uit de Tweede Wereldoorlog is overleden, terwijl hij onderweg was naar de D-Day-herdenking in Normandië.
  • Boeing Starliner aangekoppeld, astronauten aan boord van ISS: Het eerste ruimteschip van Boeing met mensen aan boord is aangekomen bij ruimtestation ISS. Na een gemiste poging is ook het aankoppelen aan het ISS gelukt.
  • Poolse soldaat die was neergestoken door migrant bij grens Belarus overleden: een Poolse soldaat die vorige week bij de grens met Belarus werd neergestoken door een migrant is overleden.

En dan nog even dit

Voor de kust van Noordwijk was gisteren een waterhoos te zien. Volgens het KNMI komen de natuurfenomenen vaker voor vanwege het warme zeewater en de koude lucht:

Waterhoos boven Noordwijk

Fijne vrijdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl