Daniil Medvedev
NOS Sport

Libéma Open verliest met geblesseerde Medvedev zijn belangrijkste publiekstrekker

Tennisser Daniil Medvedev heeft zich noodgedwongen terug moeten trekken uit het deelnemersveld van de Libéma Open. De 28-jarige Rus verloor maandag nog in de vierde ronde van Roland Garros van de Australiër Alex de Minaur.

Tijdens die partij werd Medvedev behandeld aan een pijnlijke rechtervoet, een blessure die hem er nu van weerhoudt te spelen op het grastoernooi in Rosmalen dat komende maandag begint.

"Ik ben uiteraard teleurgesteld dat ik dit jaar niet in actie kan komen", laat Medvedev weten op de site van de organisatie.

"Zoals ik in het verleden vaak heb gezegd, is Libéma Open een geweldig toernooi en een goede voorbereiding op het grasseizoen. Helaas heeft mijn lichaam op dit moment rust nodig. Ik doe er alles aan om terug te keren op de tour."

Volgend jaar

Medvedev was als nummer vijf van de wereld de beste speler die de Libéma Open had weten te strikken. De Rus, die in 2022 de finale verloor van Tim van Rijthoven, heeft toegezegd volgend jaar weer van de partij te zijn in Rosmalen.

De Minaur, die in het later vandaag in de kwartfinales van Roland Garros op moet nemen tegen Alexander Zverev, is de hoogstgeplaatste speler bij de Libéma Open. Dankzij zijn prestaties in Parijs zal hij vanaf volgende week in de top tien van de wereldranglijst staan.

Het Nederlandse drietal Tallon Griekspoor, Botic van de Zandschulp en Van Rijthoven staat ook op de deelnemerslijst van het toernooi in Rosmalen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl