Reddingswerkers varen door het centrum van Passau
NOS NieuwsAangepast

Vijfde dode door overstromingen Duitsland

In het zuiden van Duitsland is opnieuw een lichaam geborgen na de overstromingen van de afgelopen dagen. Het lichaam van een 57-jarige vrouw werd uit een gezonken auto gehaald. Daarmee komt het bevestigde aantal doden op vijf.

Het slachtoffer viel in het plaatsje Markt Rettenbach. De politie zegt dat de vrouw de opgeworpen blokkades bij een overstroomde weg had genegeerd en vervolgens van de weg was geraakt. De vrouw belde de hulpdiensten en vertelde dat haar auto vol water liep. Toen de auto werd ontdekt, stond die volgens de politie al "vrijwel volledig" onder water.

Gisteren en eergisteren werden al de lichamen van vier andere slachtoffers geborgen. Drie van hen werden uit overstroomde kelders gehaald. De vierde persoon is een brandweerman die bij een reddingsactie om het leven kwam.

Correspondent Chiem Balduk was in het overstroomde gebied:

Schade en overlast door het hoge water in Baar-Ebenhausen

De aanhoudende regen in het zuiden van Duitsland leidt al dagen tot grote problemen. Rivieren kunnen de hoeveelheid water niet aan. Daardoor treden ze buiten hun oevers en lopen dorpen en steden onder water. In de deelstaat Beieren braken zondag twee dammen door.

Droger weer

Vanwege het risico op overstromingen zijn de afgelopen dagen dorpen aan de rivieren de Donau en de Schmutter geëvacueerd. De hoogste waterstanden worden vandaag verwacht. Daarna zal het iets afnemen.

Vanwege het hoogwater zijn scholen vandaag nog gesloten. Ook rijden treinen niet en wordt mensen geadviseerd om thuis te blijven.

De komende twee, misschien wel drie, dagen wordt weinig tot geen regen verwacht. Tegen het weekend neemt de regenkans weer toe.

Vanwege de vele regen in Duitsland worden ook in Nederland hoge waterstanden verwacht. Boeren moeten daarom hun vee weghalen uit de uiterwaarden en campings aan de rivier de Waal worden later deze week ontruimd.

Gasten van camping Waalstrand bij Gendt moeten uiterlijk woensdag zijn vertrokken:

Gasten van camping 'Waalstrand' moeten vanwege hoge water vertrekken

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl