NOS Wielrennen

Cort sprint naar zege in de mist en neemt leiderstrui over in Dauphiné

Cort klopt Roglic in de mist en is de nieuwe leider in de Dauphiné

Magnus Cort heeft de tweede etappe van het Critérium du Dauphiné gewonnen. De 31-jarige Deen had na de beklimming van de Col de la Loge de snelste benen in de mist en neemt de gele leiderstrui over van landgenoot Mads Pedersen.

Voor Pedersen was de etappe, met in totaal 2.700 hoogtemeters en een pittige finale, te zwaar. Zijn ploeg (Lidl-Trek) hield lang hoop de sterke Deen mee te krijgen naar de finale, maar moest die strijd toch staken.

Zonder de blauwe mannen van Pedersen namen Bora-hansgrohe, in dienst van kopman Primoz Roglic, en Uno-X, voor Cort, de regie in het steeds verder uitdunnende peloton.

Maar tijdens het beklimmen van de Côte de Saint-Georges-en-Couza en de Col de la Loge, samen goed voor een lang oplopende finale, moest er nog wel een vluchter worden bijgehaald.

Bruno Armirail ziet af in de aanval

Bruno Armirail was met nog elf kilometer te gaan uit de oorspronkelijke kopgroep van vijf renners ontsnapt en ging alleen op avontuur. De 30-jarige Fransman van Decathlon-AG2R staat vooral bekend als tijdrijder, maar hield bergop lang stand.

In de dichte mist moet hij de finish net hebben kunnen zien toen hij op zo'n 150 meter van de streep werd ingehaald door Cort, die zegevierde voor Roglic en Matteo Jorgenson.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl